Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Sezon na ogórki

2018-07-27

Choć Polacy coraz chętniej sięgają po egzotyczne warzywa, takie jak bataty czy taro, to pozycja ogórków w menu Polaków jest niezachwiana. To wciąż najczęściej, po ziemniakach i pomidorach, wybierane warzywo. A jego popularność rośnie właśnie w lipcu, kiedy zaczyna się sezon ogórkowy.

więcej »
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

2018-07-27

Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu.

więcej »
Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie

Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie

2018-07-25

23 maja w stylowym Pałacu Zamojskich w Warszawie, gdzie mieści się restauracja Endorfina, odbyła się konferencja prasowa, która była ukoronowaniem trzeciego roku kampanii Tak Smakuje Dolce Vita w Polsce.

więcej »

Owoce latem, czyli o zaletach śliwek

2018-07-25

Sezon na te smaczne i zdrowe owoce trwa u nas od lipca do września. Ich smakiem możemy cieszyć się jednak przez cały rok, ponieważ występują w różnych postaciach. Zarówno śliwki suszone, jak i świeże są bogatym źródłem witamin i minerałów. Jakie cenne właściwości posiadają?

więcej »
7 wskazówek dla przygotowujących paellę

7 wskazówek dla przygotowujących paellę

2018-07-25

Jakie składniki powinny znaleźć się w oryginalnej paelli, jak ją podawać i w końcu – jak właściwie wymawiać to słowo? Na te pytania odpowiada ekspert kulinarny FRoSTY, Bartosz Lisek – szef kuchni warszawskiego Lokalu na rybę.

więcej »
Lekkość na wakacyjnym stole, czyli sposób na trzy szybkie przekąski

Lekkość na wakacyjnym stole, czyli sposób na trzy szybkie przekąski

2018-07-25

Latem chcemy zjeść zdrowo i sezonowo. Bo jak nie skorzystać z dobrodziejstwa świeżych warzyw i owoców! Co zrobić, aby wakacyjne dania były lekkie i smakowały tak, jak lubimy najbardziej?

więcej »
BĄDŹ JAK SOMMELIER – CZYLI DOWIEDZ SIĘ, JAK DOBRAĆ WINO DO POSIŁKU!

BĄDŹ JAK SOMMELIER – CZYLI DOWIEDZ SIĘ, JAK DOBRAĆ WINO DO POSIŁKU!

2018-07-25

Zrywanie z utartymi od lat schematami łączenia wina z potrawami oraz coraz większa dojrzałość i wiedza polskich sommelierów, w połączeniu z coraz nowszymi technikami przyrządzania potraw sprawiają, że odchodzi się od podawania win białych do ryby, a czerwonych do mięsa.

więcej »
Letnie smaki herbaty

Letnie smaki herbaty

2018-07-24

W długie i ciepłe letnie dni pijemy o wiele więcej płynów niż w czasie innych pór roku. Z tego powodu często poszukujemy nowych smaków, które nie tylko ugaszą nasze pragnienie, ale także skutecznie orzeźwią nasz organizm.

więcej »
Król puszczy na polskich stołach

Król puszczy na polskich stołach

2018-07-24

Wśród kucharzy amatorów dziczyzna uważana jest za mięso trudne i skomplikowane w obróbce. To pokutujący mit wynikający ze słabej znajomości tradycyjnej kuchni - obecnie niszowej, a kiedyś bardzo popularnej w naszym kraju.

więcej »
Malownicze etykiety na produktach Żywiec Zdrój® z okazji 10-lecia programu „Po stronie natury”

Malownicze etykiety na produktach Żywiec Zdrój® z okazji 10-lecia programu „Po stronie natury”

2018-07-23

W tym roku Żywiec Zdrój świętuje 10. edycję programu „Po stronie natury”, jednego z najdłużej prowadzonych projektów proekologicznych w Polsce.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito