Artykuły prasowe

Nowość marki FreeYu – Baton 100 kcal
Batony 100 kcal FreeYu to seria trzech, zdrowych, wygodnych w użyciu i szybko zaspokajających głód przekąsek.

XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów
Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju.
Szybki i sycący posiłek dzięki opiekaczowi Deep Fill marki Russell Hobbs
Chrupiące i smaczne sandwicze to szybki sposób na zaserwowanie sycącego i smacznego posiłku. Do tej pory bazowaliśmy głównie na skromnych kanapkach, ze względu na płytkie płyty większości opiekaczy.

3 LEGENDY O WŁOSKICH DANIACH, KTÓRYCH NIGDY NIE SŁYSZAŁEŚ!
Oto nasze propozycje na wakacyjne przyjęcia ze znajomymi i rodziną. Zabłyśnij nie tylko pysznymi daniami, ale też anegdotkami na ich temat!

Wołowina i dziczyzna na grilla
Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej.

Odkryj kuchnię pełną temperamentu z czosnkiem chili w oleju OLE!
Wydobywa smak potraw i podkreśla to, co w nich najwspanialsze. Czosnek chili w oleju OLE! to doskonały dodatek do dań kuchni meksykańskiej, chińskiej, hiszpańskiej czy węgierskiej, który sprawi, że swoimi popisowymi przepisami zachwycisz rodzinę i przyjaciół.

Bezglutenowy batonik musli marki 3 PAULY – słodka przekąska bez glutenu i laktozy
Niemiecka marka 3Pauly oferuje konsumentom bardzo szeroka gamę produktów dietetycznych, bezglutenowych lub wolnych od innych alergenów. Jakość i smak produktów 3Pauly od wielu lat znana jest na całym świecie, dlatego eksperci marki tworzą coraz to nowe produkty

Poznaj nowy, bardziej wyrazisty smak zup Marwit
Marwit zmienił technologię produkcji swoich zup kremów, dzięki czemu produkty nabrały wyrazistszego smaku i jednocześnie zachowały swoje zdrowotne właściwości. To niejedyna nowość przygotowana dla fanów szybkich i zdrowych przekąsek marki.
Sezon na ogórki
Choć Polacy coraz chętniej sięgają po egzotyczne warzywa, takie jak bataty czy taro, to pozycja ogórków w menu Polaków jest niezachwiana. To wciąż najczęściej, po ziemniakach i pomidorach, wybierane warzywo. A jego popularność rośnie właśnie w lipcu, kiedy zaczyna się sezon ogórkowy.

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”
Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!