Artykuły prasowe
Smak lata zamknięty w słoiku. Delecta zdradza przepis na dżemowe „hygge po polsku”
Chociaż żar za oknem doskwiera, to właśnie on sprawia, że owoce w tym roku są wyjątkowo słodkie i jest ich znacznie więcej niż w latach ubiegłych. Efekt? Agrest, śliwki czy jabłka już dawno nie były tak tanie.
Dżemowe smakołyki w nowoczesnym wydaniu, czyli chili i pistacje w roli głównej
Dżemy truskawkowe, wiśniowe, brzoskwiniowe czy agrestowe… Słodkie i jednocześnie zdrowe przysmaki zamknięte w słoiczkach kojarzą nam się z pysznymi rogalikami z konfiturą czy zapachem świeżo upieczonego ciasta w dzieciństwie.
Najlepsze pomysły na dressingi
Ile to czasami naszukamy się przepisów na sosy i dressingi... A proste rozwiązania mamy pod ręką! Wystarczy odrobina musztardy, a nasze dania zyskają zupełnie inny smak.
POMÓŻ NASZEJ PLANECIE, DOŁĄCZ DO RUCHU ZERO WASTE!
Bycie bardziej świadomym w robieniu zakupów, ograniczanie plastiku, zdrowe żywienie, używanie produktów eko, to tylko cześć z wielu sposobów na bardziej odpowiedzialne i przyjazne środowisku oraz ludziom życie.
Które przyprawy najchętniej wybierają Polacy?
Jakimi ziołami i przyprawami smakuje oraz pachnie współczesna polska kuchnia? Galeo – jeden z liderów rynku przypraw – zdradza, które produkty marki najczęściej wędrują do sklepowego koszyka!
Pikanteria na talerzu, czyli kapary w oleju z pieprzem marynowanym OLE!
Znane i cenione za swój wyrazisty smak kapary, to doskonały sposób na dodanie odrobiny pikanterii przygotowywanym daniom.
Wielka dywersyfikacja, czyli OSM Łowicz stawia na własną markę
„Współpraca z dyskontami jest dla nas dobra, ale chcemy mocniej stawiać na własną markę” – Zarząd OSM w Łowiczu kontynuuje duże zmiany w strukturze sprzedaży własnych produktów. W planie rocznym jest zmiana proporcji z 40% do 60% na rzecz brandu „łowickie”.
Piłkarze też jedzą słodycze, ale wybierają z głową!
Lato obfituje w świeże owoce i warzywa, które dziecko kojarzy z koktajlami i sałatkami. Często dzieci sięgają po nie do końca zdrowe przekąski, dlatego warto pokazać im, jakie słodycze wybierają ich idole. Jak to zrobić?Zaproponuj wspólne pieczenie ciasteczek polecanych przez piłkarzy FC Barcelony.
Białostocki Lech uczy zawodu i proponuje etaty
Przez półtora miesiąca uczniowie Zespołu Szkół Technicznych im. Władysława Andersa w Białymstoku, będą uczyli się fachu w firmie Lech –Garmażeria Staropolska. Ci, którzy się sprawdzą, w przyszłości maja szanse na etat.
Co w garnku piszczy? eszcze więcej pomysłów na obiad z Naturalnie Smaczne! Knorr
Co ugotować na dzisiejszy obiad? Z odpowiedzią przychodzi marka Knorr, która prezentuje kolejne nowości z linii Naturalnie Smaczne!: Chłopski garnek, Fasolka po bretońsku, Spaghetti Carbonara, Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i Do kurczaka w sosie pieczarkowym.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.