Artykuły prasowe
Eko to jest to!
Czy każda marchewka kupiona na bazarku jest eko? Jak odróżnić żywność ekologiczną od tej produkowanej metodami konwencjonalnymi? Co daje znaczek eko? Na te i inne pytania odpowiadają twórcy rozpoczynającej się kampanii Jemy eko prowadzonej przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej.
Gruszki i jabłka , czyli o zaletach polskich jesiennych owoców
Jabłka i gruszki to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Ich smak, dostępność oraz bogactwo witamin i minerałów sprawiają, że cieszą się popularnością przez cały rok. Jak wpływają na zdrowie i jakie cenne składniki posiadają?
Smacznie, zdrowo i naturalnie, czyli „Z serca natury” od marki Delecta
Smacznie, zdrowo i z wykorzystaniem naturalnych składników, czyli tak, jak gotowały dla nas mamy i babcie. Właśnie te cele obrała Delecta przy tworzeniu swoich produktów. Dlatego jedną z nowych, ale już cieszących się coraz większą popularnością linii marki jest „Z serca natury”.
Desery na szóstkę, czyli kreatywne pomysły na podwieczorek
Dla wielu rodzin, weekend to jedyny moment, kiedy wszyscy domownicy mogą razem spędzić czas. W takich chwilach, warto celebrować tak prozaiczne czynności, jak wspólne gotowanie czy przygotowywanie deserów dla najbliższych, ot tak, prosto z serca.
Pięć wakacyjnych słodkości bez pieczenia
Chociaż temperatura za oknem na to nie wskazuje, wakacje powoli dobiegają końca. Lato trwa jednak w najlepsze, a synoptycy głoszą, że zostanie z nami aż do października. Marka Delecta dla miłośników lekkich, owocowych deserów przygotowała więc pięć sprawdzonych sposobów na osłodzenie sobie lata.
Zapełnij spiżarnię z Netto
Zbliża się wrzesień – oprócz powrotu do szkoły, czekają nas grzybobranie i robienie przetworów. W nowej ofercie Netto, już od 27 sierpnia, znajdziemy produkty, dzięki którym z przyjemnością podejmiemy kuchenne wyzwania.
Słodki powrót do szkoły
Codzienne wstawanie, długie lekcje, sprawdziany, odrabianie prac domowych – ciężko przywyknąć do wszystkich tych obowiązków po długim wakacyjnym odpoczynku. Ponowne przyzwyczajenie się do szkolnego rytmu bywa trudne. Warto umilić najmłodszym te chwile i zadbać o słodki dodatek do drugiego śniadania.
Millenialsi zmieniają rynek zamówień online
Millenialsi to świadomi użytkownicy internetu, a ich codzienne wybory różnią ich od przedstawicieli starszych pokoleń. Dlatego stanowią ważną grupę klientów dla wielu marek, również dla platform do zamawiania jedzenia online – to dziś 38 proc. użytkowników PizzaPortal.pl.
Czy polskie mamy korzystają z rad ekspertów żywieniowych?
Aż 65 proc. dzieci wybrzydza podczas jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie marki Beko. Jak więc radzić sobie z małym niejadkiem i gdzie szukać fachowej wiedzy o zdrowym odżywianiu, gdy w grę wchodzi szkolny lunch?
Dzień Polskiej Żywności z perspektywy branży gastronomicznej
21 proc. klientów PizzaPortal.pl zamawiając jedzenie do domu czy biura decyduje się na potrawy kuchni polskiej, co sprawia, że jest to druga najpopularniejsza kuchnia w dostawie. Z okazji przypadającego 25 sierpnia Dnia Polskiej Żywności sprawdzili to eksperci serwisu PizzaPortal.pl.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.