Artykuły prasowe
Smacznie, zdrowo i naturalnie, czyli „Z serca natury” od marki Delecta
Smacznie, zdrowo i z wykorzystaniem naturalnych składników, czyli tak, jak gotowały dla nas mamy i babcie. Właśnie te cele obrała Delecta przy tworzeniu swoich produktów. Dlatego jedną z nowych, ale już cieszących się coraz większą popularnością linii marki jest „Z serca natury”.
Desery na szóstkę, czyli kreatywne pomysły na podwieczorek
Dla wielu rodzin, weekend to jedyny moment, kiedy wszyscy domownicy mogą razem spędzić czas. W takich chwilach, warto celebrować tak prozaiczne czynności, jak wspólne gotowanie czy przygotowywanie deserów dla najbliższych, ot tak, prosto z serca.
Pięć wakacyjnych słodkości bez pieczenia
Chociaż temperatura za oknem na to nie wskazuje, wakacje powoli dobiegają końca. Lato trwa jednak w najlepsze, a synoptycy głoszą, że zostanie z nami aż do października. Marka Delecta dla miłośników lekkich, owocowych deserów przygotowała więc pięć sprawdzonych sposobów na osłodzenie sobie lata.

Zapełnij spiżarnię z Netto
Zbliża się wrzesień – oprócz powrotu do szkoły, czekają nas grzybobranie i robienie przetworów. W nowej ofercie Netto, już od 27 sierpnia, znajdziemy produkty, dzięki którym z przyjemnością podejmiemy kuchenne wyzwania.
Słodki powrót do szkoły
Codzienne wstawanie, długie lekcje, sprawdziany, odrabianie prac domowych – ciężko przywyknąć do wszystkich tych obowiązków po długim wakacyjnym odpoczynku. Ponowne przyzwyczajenie się do szkolnego rytmu bywa trudne. Warto umilić najmłodszym te chwile i zadbać o słodki dodatek do drugiego śniadania.
Millenialsi zmieniają rynek zamówień online
Millenialsi to świadomi użytkownicy internetu, a ich codzienne wybory różnią ich od przedstawicieli starszych pokoleń. Dlatego stanowią ważną grupę klientów dla wielu marek, również dla platform do zamawiania jedzenia online – to dziś 38 proc. użytkowników PizzaPortal.pl.
Czy polskie mamy korzystają z rad ekspertów żywieniowych?
Aż 65 proc. dzieci wybrzydza podczas jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie marki Beko. Jak więc radzić sobie z małym niejadkiem i gdzie szukać fachowej wiedzy o zdrowym odżywianiu, gdy w grę wchodzi szkolny lunch?
Dzień Polskiej Żywności z perspektywy branży gastronomicznej
21 proc. klientów PizzaPortal.pl zamawiając jedzenie do domu czy biura decyduje się na potrawy kuchni polskiej, co sprawia, że jest to druga najpopularniejsza kuchnia w dostawie. Z okazji przypadającego 25 sierpnia Dnia Polskiej Żywności sprawdzili to eksperci serwisu PizzaPortal.pl.

Śniadaniowe inspiracje kulinarne
Weekendy sprzyjają celebrowaniu śniadania w rodzinnym gronie. Już jutro (25 sierpnia) przypada Dzień polskiej żywności, który dodatkowo skłania do cieszenia się smakiem rodzimych artykułów spożywczych. Rozpocznij ten dzień od pysznego śniadania przygotowanego z polskich produktów!

Suszone pomidory z pestkami dyni – kulinarna inspiracja OLE!
Kompozycja suszonych pomidorów, pestek dyni, ziół i oleju to niesamowita uczta nawet dla wyrafinowanego podniebienia. Pomidory i pestki dyni to duży zastrzyk witaminowy.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!