Artykuły prasowe

Z miłości do górskiej natury - Żywiec Zdrój celebruje Święto Gór
25 sierpnia wspólnie z mieszkańcami gminy Radziechowy-Wieprz, Żywiec Zdrój, jak przystało na dobrego sąsiada, świętował dzień poświęcony bogactwie natury i bezkresnej tajemnicy gór.

Jan Niezbędny ponownie podnosi temat śmieci!
Przez cały wrzesień Jan Niezbędny wraz z Tatrzańskim Parkiem Narodowym będzie zachęcać turystów wychodzących na szlak do proaktywnego spędzania czasu i spacerów po górskich ścieżkach, połączonych ze zbieraniem napotkanych śmieci.
Powrót do szkoły – smacznie, zdrowo, pomysłowo
Szkoła tuż tuż. Przed rodzicami codzienne wyzwanie jakim jest przygotowanie dzieciom posiłków do szkoły. Co zrobić aby były urozmaicone, dostarczały dzieciom zdrowej energii a dodatkowo były chętnie zjadane? To pytanie, które spędza sen z powiek wielu z nas.

Cały świat jest w kolorach Fresh & Fruity – odkryj go!
Cały świat jest w kolorach Fresh & Fruity – odkryj go!
„Jesz i masz” dla zamawiających na PizzaPortal.pl
1 września wystartowała kolejna odsłona loterii PizzaPortal.pl pod hasłem „Jesz i masz”. W ciągu trzech miesięcy klienci platformy będą mogli wygrać ponad 3500 nagród, z których główną jest samochód – stylowy Fiat 500.
Smaczne i zdrowe przekąski do szkoły dla Twojego dziecka
Nowy rok szkolny to kolejne wyzwanie dla dzieci, ale i rodziców. Dla tych drugich – zwłaszcza w kwestii kulinarnej. Jak wynika bowiem z raportu Polskiej Federacji Banków Żywności z 2015 r., do szkolnego kosza trafia nawet ponad połowa kanapek (58%). Przedstawiamy pyszne i zdrowe alternatywy!

Skomponuj swój Lunchbox z HELIO Natura!
Uwielbiają je nie tylko dzieci! Smaczne i zdrowe posiłki w kolorowych pudełkach można zabrać ze sobą do szkoły i pracy. Idealnie się sprawdzą na II śniadanie lub lunch jako zastrzyk energii i porcja cennych składników odżywczych, które pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie...
Śledź śledziowi nierówny – coraz więcej produktów śledziowych ze zrównoważonych połowów
Kto z nas nie zna śledzia? Jest to chyba najbardziej popularna ryba morska kojarzona z polską kulturą kulinarną. Święta, karnawał, Wielki Post – to właśnie czas, w którym ryba ta króluje na naszych stołach, a konsumenci coraz częściej wybierają produkty śledziowe ze zrównoważonych połowów.
Eko to jest to!
Czy każda marchewka kupiona na bazarku jest eko? Jak odróżnić żywność ekologiczną od tej produkowanej metodami konwencjonalnymi? Co daje znaczek eko? Na te i inne pytania odpowiadają twórcy rozpoczynającej się kampanii Jemy eko prowadzonej przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej.
Gruszki i jabłka , czyli o zaletach polskich jesiennych owoców
Jabłka i gruszki to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Ich smak, dostępność oraz bogactwo witamin i minerałów sprawiają, że cieszą się popularnością przez cały rok. Jak wpływają na zdrowie i jakie cenne składniki posiadają?
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!