Artykuły prasowe
Kuchnia z charakterem? Cebulka marynowana srebrna OLE! – wyrazistość w smaku
Wyrazista, chrupiąca, lekka. Niby tak niewiele, a jednak w tych kilku słowach kryje się prawdziwa głębia smaku marynowanych cebulek OLE!.
Przekąska filmowa na jesienne wieczory
Coraz chłodniejsze wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w domu z filiżanką herbaty przed telewizorem. Jeśli macie dziś w planach wieczorny seans filmowy, polecamy smaczną i zdrową przekąskę- popcorn bez tłuszczu i soli, który będzie świetną alternatywą dla chipsów!
Elektryczne skutery przyszłością dostaw jedzenia
Rozwój aglomeracji miejskich sprawia, że zmienia się sposób życia i oczekiwania ich mieszkańców. Uporanie się z korkami czy smogiem to dziś wiodące problemy, z którymi mierzą się włodarze miast. Rozwiązaniem jest postawienie na transport przyjazny środowisku, czyli np. elektryczne skutery.
Rozporządzenie dotyczące znakowania żywności w praktyce
W grudniu br. miną dokładnie 4 lata od wejścia w życie unijnych przepisów w zakresie znakowania żywności. Jak rozporządzenie zmieniło polską branżę spożywczą? Swoimi doświadczeniami dzieli się specjalista Centrum Znakowania Żywności oraz producenci.
Bohaterowie Gwiezdnych Wojen na etykietach produktów Żywiec Zdrój® dla dzieci
Gwiezdne Wojny to tytuł jednego z najpopularniejszych filmów wszechczasów, którego bohaterowie na stałe wpisali się we współczesną popkulturę. W oczekiwaniu na kolejną część sagi, kultowe postacie można znaleźć na nowych etykietach wody źródlanej Żywiec Zdrój® dedykowanej dzieciom.
Myśl globalnie, jedz lokalnie
W dobie globalizacji, zjedzenie włoskiej pizzy czy potraw kuchni azjatyckiej nie wiąże się już z wielogodzinną wyprawą za granicę.
Konferencja MSC na temat zrównoważonego rybołówstwa i certyfikacji produktów rybnych – 25.09.2018, W
Organizacja pozarządowa MSC zaprasza wszystkich partnerów oraz interesariuszy do udziału w międzynarodowej konferencji „Zrównoważone rybołówstwo i certyfikacja produktów rybnych w Europie Centralnej: dobre praktyki, szanse, wyzwania”, która odbędzie się już 25 września 2018 r. w Warszawie.
Festiwal jedzenia PizzaPortal.pl w Szczecinie
Do połowy października mieszkańcy Szczecina mogą skorzystać z promocji przygotowanej przez PizzaPortal.pl. Przy zamówieniu jednego dania z menu wybranych restauracji, zamawiający otrzymają drugie, to samo, gratis. Do wyboru są potrawy różnych kuchni, w tym najpopularniejszej w Szczecinie – włoskiej.
Szlachetne karty podarunkowe, które dają więcej!
To już 3 edycja akcji „Szlachetna Paczka z Edenred”, do której dołączyło tysiące firm z całej Polski. I Ty wybierz w te święta karty Edenred i zyskaj miano szlachetnego pracodawcy. Takiego, który przekazuje benefity swoim pracownikom a ponadto zapewnia potrzebującym rodzinom realną pomoc.
Małe kwadraciki o wielkiej mocy!
Nowości od FreeYu na śniadanie – Protein i Magnesium Qubs
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.