Artykuły prasowe
Światowy Dzień Zwierząt. ALDI zwiększa zaangażowanie w dobrostan zwierząt.
ALDI zwiększa zaangażowanie dotyczące dobrostanu zwierząt. Wiele produktów marki własnej ALDI zawiera surowce pochodzenia zwierzęcego, dlatego ten obszar jest ważny w globalnej strategii społecznej odpowiedzialności firmy. Światowy Dzień Zwierząt to doskonały pretekst do podsumowania działań.
Mentos dla wielbicieli truskawek
Polacy przepadają za truskawkami. Od lat należą one do jednych z najbardziej uwielbianych przez nas owoców. Dlatego Perfetti Van Melle, jeden z czołowych dystrybutorów słodyczy na świecie, wprowadza do swojej oferty cukierki Mentos Strawberry Mix z trzema odmianami smaku truskawki.
Energia dla wymagających
Rynek funkcjonalnych napojów energetyzujących rośnie w Polsce dynamicznie, a jego wartość przekroczyła już 1,2 mld zł. Napędza go przede wszystkim moda na bycie aktywnym fizycznie, dlatego producenci szukają innowacji, wzbogacając swoje produkty o witaminy i dodatki funkcjonalne.
Pieczone jabłka z bakaliami HELIO
Są pyszne, zdrowe i przygotujemy je w kilka minut! Jesienią najlepiej smakują na ciepło, bo przywołują wspomnienia letnich dni. Polecamy pieczone jabłka z Orzechami włoskimi i Rodzynkami HELIO Natura...
Orientalne kanapki, czyli hummus w doborowym towarzystwie
Jego gładka konsystencja, kremowy kolor i charakterystyczny smak są rozpoznawalne na całym świecie. Hummus, bo o nim mowa, sprawdza się jako smarowidło do pieczywa, dip do surowych warzyw, dodatek do dań głównych… A gdyby tak miał zagrać pierwszoplanową rolę na twojej kanapce?
Z Podlasia na całą Polskę. Firma Lech w projekcie wspierającym pracowników 50 plus
Lech-Garmażeria Staropolska jest partnerem i jednocześnie uczestnikiem unijnego projektu „Nawigacja 50 Plus”, realizowanego przez Białostocką Fundację Kształcenia Kadr. Z doświadczeń białostockiej firmy będą korzystały objęte projektem firmy i instytucje w całej Polsce.
Delecta jesienią stawia na babeczki
Delecta, producent deserów, mieszanek, przypraw oraz dodatków do domowego wypieku ciast, promuje obecnie swoje sztandarowe, jesienne produkty – babeczki marchewkowe i dyniowe, do samodzielnego wypieku.
Zamień kanapkę na muffinkę, czyli bentō po polsku
Przynoszenie drugiego śniadania do szkoły lub do pracy już dawno przestało być passé. Wszystko za sprawą japońskiej sztuki bentō, która udowadnia, że jedzenie przyniesione z domu jest nie tylko zdrowe i smaczne, ale może być też apetyczne dla oczu.
Mógłbyś je jeść na… kwadratowo!
Muffiny, które są jednym z ulubionych przysmaków w krajach anglojęzycznych, od dobrych kilku lat zyskują na popularności również w Polsce. Proste w przygotowaniu ciastka z dodatkami, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi, sprawiają, że można je jeść niemalże na okrągło...
Dynia – królowa kuchni
Dynia to jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw. Z jej miąższu można stworzyć pożywną zupę, pyszne racuchy i placki, a także słodki sernik. Dodatkowo, bogata jest w witaminy A, B1, B2, C, PP, jak również magnez, fosfor, żelazo, wapń. Co ciekawe 100 g produktu zawiera jedynie 28 kcal.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.