Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Sosy Kieleckie, czyli baza na urozmaicony lunch dla małego i dużego

Sosy Kieleckie, czyli baza na urozmaicony lunch dla małego i dużego

2018-10-11

Ile to razy zastanawialiśmy się w jaki sposób podkreślić smak kanapek oraz przekąsek? Gdy kompozycja najróżniejszych składników nie wystarcza, warto sięgnąć po sprawdzone Sosy Kieleckie.

więcej »

Konkurs grantowy „Lokalne Inicjatywy Społeczne Żywiec Zdrój” powraca

2018-10-10

Mieszkańcy trzech gmin Żywiecczyzny mogą teraz jeszcze łatwiej zaangażować się na rzecz wspólnego dobra. Rozszerzony został bowiem ubiegłoroczny pilot konkursu grantowego „Lokalne Inicjatywy Społeczne Żywiec Zdrój”.

więcej »
Owsianka z suszonymi śliwkami HELIO Natura

Owsianka z suszonymi śliwkami HELIO Natura

2018-10-10

Lekka, pyszna i zdrowa- idealna na pierwsze lub drugie śniadanie! Najsmaczniejsza będzie z dodatkiem bakalii, najlepsza- z suszonymi śliwkami bez konserwantów HELIO Natura = źródło błonnika, potasu, miedzi i witamin A, B2, B6.

więcej »
Pięć sposobów na deser z marchwią

Pięć sposobów na deser z marchwią

2018-10-09

To podobno niej angielscy lotnicy zawdzięczali podczas wojny swoją niezwykłą skuteczność w namierzaniu samolotów wroga. Plotka głosiła bowiem, że poprawia wzrok. Choć mit ten został niedawno obalony, nie sposób odmówić jej mnóstwa innych właściwości zdrowotnych. O czym mowa?

więcej »

Era eklera – błyskawiczne ciastko od marki Delecta

2018-10-09

Podłużne ciasto ptysiowe wypełnione bitą śmietaną, kremem bezowym, kremem russel lub śmietankowym. Często dodatkowo pokryte czekoladą bądź toffi. Ekler, eklerek lub eklerka – bez względu na nazwę, deser ten cieszy się popularnością niezależnie od szerokości geograficznej.

więcej »
Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty

Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty

2018-10-09

Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości.

więcej »
Jesienne jabłkowe desery

Jesienne jabłkowe desery

2018-10-09

Jesień pachnie i smakuje jabłkami. Najlepiej w postaci pysznych deserów. Galeo radzi, jak przygotować je z cynamonem, tymiankiem oraz żelatyną.

więcej »

Wielkie odświeżenie w małej pastylce, czyli Fisherman’s Friend

2018-10-08

Polacy prowadzą coraz zdrowszy tryb życia. Zaczynają przestrzegać zasad odpowiedniego odżywiania, chętnie uprawiają sport oraz szukają produktów funkcjonalnych, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka.

więcej »
Radosne świętowanie Dnia Uśmiechu razem z marką WAWEL

Radosne świętowanie Dnia Uśmiechu razem z marką WAWEL

2018-10-05

Radosne świętowanie Dnia Uśmiechu razem z marką WAWEL

więcej »

Czy wiesz skąd pochodzi ryba, którą serwujesz swojemu zwierzakowi?

2018-10-05

Od 4 do 10 paździenika obchodzimy Światowy Tydzień Zwierząt. Organizacja pozarządowa MSC pragnie w tym szczególnym okresie zwrócić uwagę na to, że decyzje zakupowe – także te dotyczące wyboru karmy dla naszych pupili – mogą mieć wpływ na los zwierząt ukrytych pod powierzchnią wody.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito