Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Mini farma dyń – jesienny klimat w DESEO

Mini farma dyń – jesienny klimat w DESEO

2018-10-24

Przez najbliższe dwa tygodnie w DESEO Patisserie & Chocolaterie przy Burakowskiej warszawiacy mają okazję skosztować słodkości oraz wypić kawę w niezwykłej scenerii, którą tworzy mała farma dyń.

więcej »
Słoneczna Ukraina w Polsce - premiera win Koblevo

Słoneczna Ukraina w Polsce - premiera win Koblevo

2018-10-24

AMBRA S.A. wprowadza na polski rynek znaną markę win ukraińskich Koblevo. - Ukraina jest sąsiadem i partnerem gospodarczym Polski o największym potencjale przyszłości. Niewiele osób wie, że ma też najwięcej winnic z całego regionu Morza Czarnego - mówi Robert Ogór, Prezes AMBRA S.A.

więcej »

Noc pełna strachów z Chupa Chups 3D

2018-10-23

Zbliża się jedno z ulubionych świąt młodzieży – Halloween. Chociaż tradycja przyszła z Ameryki, w Polsce całkiem dobrze się przyjęła. Z tej okazji Perfetti Van Melle skupia się na promocji lizaków w kształcie czach z serii Chupa Chups 3D.

więcej »
MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE

MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE

2018-10-23

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel 55 proc. Polaków bardziej ufa żywności i napojom wyprodukowanym w Polsce.

więcej »
Jesienne przekąski z Majonezem Kieleckim

Jesienne przekąski z Majonezem Kieleckim

2018-10-23

Żarty się skończyły. Przyszła jesień i czas na pożywne przekąski w ciągu dnia. Najlepiej ciepłe i aromatyczne. Takie, które rozgrzeją nas od środka i dodadzą energii do działania.

więcej »

Szynka Ojca - nowość od Henryka Kani. "Pokolenia pracują na ten smak"

2018-10-23

Szynka Ojca – to wyśmienita nowość w ofercie ZM Henryk Kania. Jej smak i aromat oraz ręczne wiązanie przywodzą na myśl najlepsze, tradycyjne wędliny kojarzące się z czasami dzieciństwa.

więcej »

Szynka Ojca – nowość od Henryka Kani. „Pokolenia pracują na ten smak”

2018-10-22

Szynka Ojca – to wyśmienita nowość w ofercie ZM Henryk Kania. Jej smak i aromat oraz ręczne wiązanie przywodzą na myśl najlepsze, tradycyjne wędliny kojarzące się z czasami dzieciństwa. Wprowadzenie produktu na rynek wspierane będzie silną kampanią ATL oraz działaniami wizerunkowymi.

więcej »
W stronę orientu – nowe dania wegańskie FRoSTY

W stronę orientu – nowe dania wegańskie FRoSTY

2018-10-19

Co może łączyć kuchnię azjatycką z dietą roślinną? FRoSTA udowadnia, że przede wszystkim mnogość smaków, prezentując dwa nowe orientalne dania wegańskie.

więcej »

Gotowanie dawniej a dziś. Produkty, które zrewolucjonizowały polskie kuchnie

2018-10-18

„Tylko kobieta prawdziwie inteligentna i wykształcona zdolna jest rządzić domem z korzyścią dla rodziny”. O ile wypowiedź Lucyny Ćwierczakiewiczowej może w dzisiejszych czasach budzić kontrowersje, jedno jest pewne...

więcej »
Farma spełnionych marzeń

Farma spełnionych marzeń

2018-10-18

Eko Farma Świętokrzyska jest największym w Polsce producentem organicznych warzyw i owoców, a na rynku ekologicznym działa od ponad 16 lat.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito