Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Poranki w mięsnym stylu, czyli Evil zaprasza na diabelnie smaczne śniadania za 19 zł!

Poranki w mięsnym stylu, czyli Evil zaprasza na diabelnie smaczne śniadania za 19 zł!

2018-10-30

Budzisz się, doprowadzasz do ładu i biegniesz na miasto w poszukiwaniu najlepszego miejsca do pobudzenia swoich kubków smakowych.

więcej »
Sos Kielecki chrzanowy – nie tylko do mięs

Sos Kielecki chrzanowy – nie tylko do mięs

2018-10-29

Czasami szukamy oryginalnych dodatków, aby podkreślić smak potraw, a okazuje się, że najsmaczniejsze rozwiązania mamy pod ręką. Właśnie tak jest z chrzanem.

więcej »
Cuda zaklęte w butelkach

Cuda zaklęte w butelkach

2018-10-29

W ostatnich latach zapanowała prawdziwa moda na warzywne soki i kiszonki. Blogerzy oraz znani szefowie kuchni coraz częściej stawiają na lokalność, wynosząc na piedestał nasze polskie produkty. Z sezonowych warzyw i owoców można wyczarować najprawdziwsze cuda – mówią.

więcej »
Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”

2018-10-29

Różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty- tak najkrócej można podsumować XXX atestację żywności programu „Doceń polskie”, która odbyła się 24 października br. w Sosnowcu.

więcej »
Nowa kawiarnia Costa Coffee w Mieście Królów

Nowa kawiarnia Costa Coffee w Mieście Królów

2018-10-26

Sieć kawiarni Costa Coffee spełniła zapowiedzianą ekspansję na krakowskim rynku i otworzyła lokal w centrum miasta. Nowa kawiarnia pojawiła się na ulicy Grodzkiej 60, jednej z najstarszych ulic Krakowa. Otwarcie miało miejsce 19 października bieżącego roku.

więcej »
Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności

Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności

2018-10-26

Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny.

więcej »
Szybkie jesienne danie- makaron z bakaliami HELIO

Szybkie jesienne danie- makaron z bakaliami HELIO

2018-10-26

Dla wszystkich wielbicieli makaronowych przysmaków, polecamy szybkie i pyszne danie: Spaghetti z chrupiącymi Orzechami włoskimi HELIO i słodkimi Rodzynkami HELIO Natura!

więcej »

Dyniowe przysmaki na Halloween

2018-10-26

Kolory i smak dyni są prawdziwą jesienną petardą. Nie bez powodu sezon dyniowy splata się z amerykańskim świętem strachów – Halloween. Przedstawiamy danie, które idealnie wpisuje się w to święto, a przy tym jest smaczne i pełne wartości odżywczych.

więcej »
Aplikacja pełna ziarenek kawy

Aplikacja pełna ziarenek kawy

2018-10-26

Costa Coffee wprowadza zdigitalizowaną wersję programu lojalnościowego Costa Coffee Club. Sieć kawiarni za sprawą smartfonów i Costa App napełni nasze kieszenie wirtualnymi ziarenkami kawy. Aplikacja będzie dostępna od początku października bieżącego roku.

więcej »
ALDI stawia na odnawialne źródła energii

ALDI stawia na odnawialne źródła energii

2018-10-26

Z okazji Światowego Dnia Informacji na temat Rozwoju, sieć sklepów ALDI w Polsce komunikuje wdrożenie nowej Polityki Klimatycznej.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito