Artykuły prasowe
Nowość od marki Appetita – autorskie mieszanki Ewy Wachowicz
Ewa Wachowicz, ikona smaku i stylu, skomponowała dla marki Appetita linię autorskich mieszanek przyprawowych. Ich wyjątkowa receptura zawiera w 100% naturalne składniki i bazuje na soli morskiej.
Świąteczne wideoprzepisy HELIO
Aromatyczny kompot z suszonych owoców, pierogi z makiem i pyszna strucla to sprawdzone przepisy na magiczne święta pachnące bakaliami!
Dlaczego cyberbezpieczeństwo jest ważne dla przemysłu spożywczego?
Jak podaje Schneider Electric, lider cyfrowej transformacji w zarządzaniu energią i automatyce, tylko w ostatnich 3 latach odnotowano wzrost cyberataków przemysłowych o 2100%.
Masa makowa do ciast HELIO
Szybki i prosty sposób na udane wypieki na co dzień i od święta? Tylko z gotową, bezglutenową MASĄ MAKOWĄ HELIO, wytwarzaną według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z najwyższej jakości surowców.
Podgrzybek Marynowany DEVALDANO – wyrazisty smak podgrzybka zanurzonego w delikatnej marynacie
Podgrzybek Marynowany Devaldano pozwala cieszyć się smakiem leśnych specjałów o każdej porze roku. Ma wszechstronne zastosowanie i można wykorzystać go w wielu pysznych daniach na każdą okazję.
Costa Coffee spełnia życzenia o rozgrzewających Świętach
Wyobraź sobie: jest grudniowy wieczór, panuje świąteczna atmosfera, a za oknem prószy biały śnieg. W towarzystwie znanych Ci utworów siedzisz w ukochanej kawiarni z filiżanką ulubionej kawy i marzysz o białych Świętach. Brzmi cudownie, prawda? Tego roku wraz z Costa Coffee poczujesz prawdziwą magię!
Sposób na jesienną chandrę
Nie od dziś wiadomo, że dobre jedzenie poprawia humor. Właśnie dlatego zioła i przyprawy są tak ważne w codziennym gotowaniu. Galeo radzi, aby jesienią i zimą nie żałować w kuchni szczególnie cynamonu, bazylii i oregano.
Regionalne smaki na jarmarku w Centrum Handlowym Czyżyny
Centrum Handlowe Czyżyny zaprasza na kulinarne święto tradycyjnych smaków podczas jarmarku regionalnego. To wydarzenie, które w Centrum Handlowym Czyżyny odbywa się cyklicznie, a najbliższa edycja zaplanowana jest na 21-24 listopada.
Mniej ziemniaków, a więcej jabłek - czyli na czym rolnicy zarobią, a na czym stracą
Bezdeszczowa wiosna i upalne lato nie sprzyjały tegorocznym zbiorom. Według danych, które podało Ministerstwo Rolnictwa powierzchnia upraw dotkniętych klęską urodzaju wynosi ponad 781,8 tysięcy hektarów. Na polach o powierzchni 17,6 tys. ha szkody przewyższyły nawet 70 proc.
Słodki upominek prosto z Belgii
Listopad to czas, kiedy coraz intensywniej zaczynamy się rozglądać za bożonarodzeniowymi prezentami dla bliskich. Jednym z pomysłów, który zawsze się sprawdza, są słodkości. Doskonałym upominkiem będą produkty The Belgian z prawdziwej belgijskiej czekolady.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.