Artykuły prasowe
Nowe produkty Carrefour z certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC
Carrefour Polska poszerza swoją ofertę produktów marki własnej z certyfikatem MSC. W sklepach sieci pojawiły się trzy rodzaje filetów śledziowych Northatlantica – w sosie musztardowym, koperkowym i śmietanowym.
Święta Bożego Narodzenia bez maku?
Wkrótce w kuchniach zapanuje przedświąteczna krzątanina, a w domach zacznie rozchodzić się zapach potraw związanych z Bożym Narodzeniem. W wielu rejonach Polski nieodłącznym elementem świątecznego stołu są smakołyki oparte na drobnych ziarnach - maku.
Pięć ciast regionalnych, które warto spróbować!
Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia.
Katarzynki, czyli jak wywróżyć sobie przyszłą żonę?
Imieniny Katarzyny (25 listopada) i Andrzeja (30 listopada) to ostatnia szansa na zabawę w okresie przedświątecznym.
Świąteczne przysmaki od Mixit.pl
W odpowiedzi na ogromną popularność bożonarodzeniowych smakołyków, Mixit.pl – producent musli i kasz mieszanych na indywidualne życzenie, w tym roku wprowadził osobną limitowaną „kolekcję” takich produktów
Przygotuj się na magiczne święta z HELIO!
Aromatyczny kompot z suszonych owoców, zapach domowego, pieczonego ciasta - strucli makowej, piernika czy keksu wypełnionego po brzegi bakaliami, do tego goździki, cynamon, prażone orzechy laskowe… Tak pachną magiczne święta Bożego Narodzenia!
Jak odpowiadać na potrzeby klienta przyszłości?
Polski konsument jest coraz bardziej świadomy swoich potrzeb i liczy na szybką realizację swoich oczekiwań. O tym, kim jest klient przyszłości i jak odpowiadać na jego oczekiwania mówił Marcin Poniatowski, Członek Zarządu ds. marketingu, Lewiatan Holding S.A. podczas Kongresu 590.
ZAKUPY PRZYSZŁOŚCI – CZYLI KIEDY PRZESTANIEMY CHODZIĆ DO SKLEPU
Już w niedalekiej przyszłości tradycyjne zakupy mogą odejść do lamusa. Co je zastąpi na globalną skalę?
Tych przypraw nie może zabraknąć w sklepie przed Świętami!
Czym doprawiamy dania w Boże Narodzenie? Galeo – jeden z liderów rynku przypraw – zdradza, które przyprawy i zioła z jego oferty najczęściej w tym okresie znikają ze sklepowych półek.
Czosnek z ziołami w oleju: inspiracja do orientalnej przygody
Tak jak w średniowiecznej Europie czosnek chronił przed złymi mocami, tak współcześnie czosnek z ziołami w oleju OLE! ochroni Twój stół przed kulinarną nudą i brakiem wyrazistości.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.