Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Nowe produkty Carrefour z certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC

2018-12-03

Carrefour Polska poszerza swoją ofertę produktów marki własnej z certyfikatem MSC. W sklepach sieci pojawiły się trzy rodzaje filetów śledziowych Northatlantica – w sosie musztardowym, koperkowym i śmietanowym.

więcej »
Święta Bożego Narodzenia bez maku?

Święta Bożego Narodzenia bez maku?

2018-12-03

Wkrótce w kuchniach zapanuje przedświąteczna krzątanina, a w domach zacznie rozchodzić się zapach potraw związanych z Bożym Narodzeniem. W wielu rejonach Polski nieodłącznym elementem świątecznego stołu są smakołyki oparte na drobnych ziarnach - maku.

więcej »
Pięć ciast regionalnych, które warto spróbować!

Pięć ciast regionalnych, które warto spróbować!

2018-11-30

Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia.

więcej »

Katarzynki, czyli jak wywróżyć sobie przyszłą żonę?

2018-11-30

Imieniny Katarzyny (25 listopada) i Andrzeja (30 listopada) to ostatnia szansa na zabawę w okresie przedświątecznym.

więcej »
Świąteczne przysmaki od Mixit.pl

Świąteczne przysmaki od Mixit.pl

2018-11-30

W odpowiedzi na ogromną popularność bożonarodzeniowych smakołyków, Mixit.pl – producent musli i kasz mieszanych na indywidualne życzenie, w tym roku wprowadził osobną limitowaną „kolekcję” takich produktów

więcej »
Przygotuj się na magiczne święta z HELIO!

Przygotuj się na magiczne święta z HELIO!

2018-11-30

Aromatyczny kompot z suszonych owoców, zapach domowego, pieczonego ciasta - strucli makowej, piernika czy keksu wypełnionego po brzegi bakaliami, do tego goździki, cynamon, prażone orzechy laskowe… Tak pachną magiczne święta Bożego Narodzenia!

więcej »
Jak odpowiadać na potrzeby klienta przyszłości?

Jak odpowiadać na potrzeby klienta przyszłości?

2018-11-29

Polski konsument jest coraz bardziej świadomy swoich potrzeb i liczy na szybką realizację swoich oczekiwań. O tym, kim jest klient przyszłości i jak odpowiadać na jego oczekiwania mówił Marcin Poniatowski, Członek Zarządu ds. marketingu, Lewiatan Holding S.A. podczas Kongresu 590.

więcej »
ZAKUPY PRZYSZŁOŚCI – CZYLI KIEDY PRZESTANIEMY CHODZIĆ DO SKLEPU

ZAKUPY PRZYSZŁOŚCI – CZYLI KIEDY PRZESTANIEMY CHODZIĆ DO SKLEPU

2018-11-28

Już w niedalekiej przyszłości tradycyjne zakupy mogą odejść do lamusa. Co je zastąpi na globalną skalę?

więcej »
Tych przypraw nie może zabraknąć w sklepie przed Świętami!

Tych przypraw nie może zabraknąć w sklepie przed Świętami!

2018-11-28

Czym doprawiamy dania w Boże Narodzenie? Galeo – jeden z liderów rynku przypraw – zdradza, które przyprawy i zioła z jego oferty najczęściej w tym okresie znikają ze sklepowych półek.

więcej »
Czosnek z ziołami w oleju: inspiracja do orientalnej przygody

Czosnek z ziołami w oleju: inspiracja do orientalnej przygody

2018-11-27

Tak jak w średniowiecznej Europie czosnek chronił przed złymi mocami, tak współcześnie czosnek z ziołami w oleju OLE! ochroni Twój stół przed kulinarną nudą i brakiem wyrazistości.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito