Artykuły prasowe
Grzyby, ryby i bakalie. Świąteczna oferta firmy Lech
Poduszeczki wieprzowe w leśnych smakach, pasztet drobiowy z rodzynkami oraz kaczka z gruszką – to nowości w tegorocznej świątecznej ofercie firmy LECH-Garmażeria Staropolska. Firmowe sklepy przyjmują też zamówienia na typowe zestawy wigilijne.
Wegańskie desery krok po kroku
Weganizm utożsamiany jest z bardzo restrykcyjną dietą, której podstawą jest rezygnacja ze spożywania produktów zwierzęcych. Wiele osób sądzi, że wiąże się ona z kupowaniem wymyślnych produktów w specjalnych, ekologicznych sklepach. I o ile kilkanaście lat temu faktycznie mogło tak być, (...)
Hygge po polsku. 5 sprawdzonych sposobów, aby Twój dom stał się jeszcze bardziej przytulny
Mimo zimnego i deszczowego klimatu, Duńczycy od lat plasują się w czołówce najszczęśliwszych narodów na świecie (w 2016 roku zajęli 1. miejsce). Jak to możliwe? Odpowiedź to „hygge”, czyli „chwile szczęścia, ciepła i bliskości, które możemy odnaleźć w najzwyklejszych sytuacjach” (...)
Delecta promuje święta pachnące piernikiem
Święta to wyjątkowy czas spotkań z bliskimi, w rodzinnym domu, wokół choinki, przy stole, a także w kuchni. Aby w tej ostatniej nie zabrakło świątecznego aromatu korzennych przypraw, marka Delecta zachęca do własnoręcznego wypieku Pierniczków Z serca natury i rodzinnej frajdy z ich ozdabiania (...)
Lekkie potrawy wigilijne? To możliwe!
Potrawy wigilijne kojarzą Ci się z ciężkostrawnymi daniami? Nic bardziej mylnego. Z założenia powinny być lekkie i postne. Wystarczy wprowadzić kilka zdrowych zasad żywieniowych i zmodyfikować listę składników. Tym sposobem tradycyjne dania będą apetyczne i delikatne.
Czym przyprawić groch z kapustą?
Kapusta z grochem to tradycyjne polskie danie, kojarzące się z wigilijną kolacją. Warto sięgać po nie jednak znacznie częściej, zwłaszcza jesienią i zimą. Doskonałego smaku nadadzą mu przyprawa do bigosu i dań z kapusty Galeo lub przyprawa do dań z fasoli Galeo.
Czerwony król wigilijnego stołu, czyli o barszczu ciekawostek kilka
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami.
Otwarcie drugiego sklepu ALDI w Jaworznie
W środę, 5 grudnia o godzinie 700 nastąpi oficjalne otwarcie sklepu ALDI w Jaworznie przy ulicy Armii Krajowej 1g. Z tej okazji przygotowano wiele atrakcji jak festiwal grillowy, kącik animacyjny dla najmłodszych, degustacje flagowych produktów.
Otwarcie pierwszego sklepu ALDI w Tomaszowie Mazowieckim
W środę, 28 listopada o godzinie 700 nastąpi oficjalne otwarcie sklepu ALDI w Tomaszowie Mazowieckim przy ulicy św. Antoniego 65/69. Z tej okazji przygotowano wiele atrakcji jak festiwal grillowy, kącik animacyjny dla najmłodszych, degustacje flagowych produktów.
Zostań słodkim Mikołajem
Z każdym dniem zbliżają się Mikołajki, a to oznacza jedno – okazję do dzielenia się drobnymi podarunkami z najbliższymi. 6 grudnia w szczególności nie można zapomnieć o dzieciach. A co nasi milusińscy lubią najbardziej? Oczywiście, że słodycze.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.