Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Galaretki na Sylwestra i na karnawał

Galaretki na Sylwestra i na karnawał

2018-12-20

Galaretki to sprytny i smaczny sposób na przekąski i desery karnawałowe. W dodatku można podać je w efektowny sposób! W ich przygotowaniu pomoże żelatyna Galeo.

więcej »
Croquembouche a może domek z piernika? Pomysły na spektakularne desery

Croquembouche a może domek z piernika? Pomysły na spektakularne desery

2018-12-20

Święta Bożego Narodzenia to czas pełen magii. Sklepowe półki uginają się od ozdób i dekoracji przywołujących wspomnienia z dzieciństwa: bombki w kształcie koni na biegunach, figurki w kształcie dziadka do orzechów, kule z zamkniętymi w środku płatkami śniegu. A gdyby tak samemu przygotować (...)

więcej »
12 dań wigilijnych: ich tradycja i symbolika

12 dań wigilijnych: ich tradycja i symbolika

2018-12-20

Wieczór wigilijny to w naszej kulturze najbardziej uroczysty wieczór w roku. Na przestrzeni lat obrzędy religijne i zwyczaje ludowe przeplatały się tworząc tradycje, których pochodzenia i znaczenia nie zawsze jesteśmy pewni. Choinka, ilość potraw, samo przygotowanie stołu – wszystko to ma (...)

więcej »
Chaos do ogarnięcia, czyli przedświąteczne porządki

Chaos do ogarnięcia, czyli przedświąteczne porządki

2018-12-20

Mycie, szorowanie, układanie, pieczenie i gotowanie. W natłoku przedświątecznych porządków przychodzi moment w którym zaczynamy tracić kontrolę nad ilością zaplanowanych czynności i bezradnie rozkładamy ręce bądź co gorsza, zaczynamy reagować agresją. W jaki sposób podejść do tematu (...)

więcej »
5 kroków do powiedzenia „przepraszam”

5 kroków do powiedzenia „przepraszam”

2018-12-20

Podobno, jak mówią słowa piosenki: „Miłość ci wszystko wybaczy”. Niestety, jak się okazuje, w życiu codziennym często mamy problem z wybaczeniem, a już na pewno z wypowiedzeniem słowa „przepraszam”. Zdarza się też, że przepraszamy w niewłaściwy sposób, sprawiając, że nasza skrucha jest źle odebrana.

więcej »

Herbata w termosie - o czym należy pamiętać przygotowując napój na wynos?

2018-12-20

Zimą chętnie korzystamy z termosów lub kubków termicznych. Dzięki nim możemy w nawet najbardziej niesprzyjających warunkach napić się ciepłej, rozgrzewającej herbaty.

więcej »
Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami: wykwintny dodatek do fantazyjnych dań!

Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami: wykwintny dodatek do fantazyjnych dań!

2018-12-20

Śródziemnomorska beztroska, relaks, słońce i błękitne niebo – to wszystko przypomina o letnim wypoczynku i sprawia, że wracamy pamięcią do radosnych, letnich chwil. Momenty te można przywołać także teraz, gdy za oknem deszcz i plucha.

więcej »
Bakaliowe Boże Narodzenie- gdzie i jakie suszone owoce kupować?

Bakaliowe Boże Narodzenie- gdzie i jakie suszone owoce kupować?

2018-12-20

Nieodłącznym elementem świątecznego menu są wypieki i potrawy z bakaliami. Kompot z suszu, makowce, orzechowce, sernik z rodzynkami czy keks z mieszanką bakalii. Trudno wyobrazić sobie bez nich Boże Narodzenie. Bakalie oprócz walorów smakowych i dekoracyjnych są zdrowe i pożywne.

więcej »
Świąteczni pomocnicy od Jana Niezbędnego

Świąteczni pomocnicy od Jana Niezbędnego

2018-12-19

Przygotowania do świąt czas zacząć! Aby porządki i kuchenne szaleństwa przebiegały bezstresowo, warto zasięgnąć rady eksperta. Jan Niezbędny jak zwykle wyciąga pomocną dłoń i biegnie z listą pomocnych produktów, które z pewnością będą dla Ciebie dużym wsparciem w nadchodzącym okresie.

więcej »
Dlaczego kochamy włoskie sery?

Dlaczego kochamy włoskie sery?

2018-12-18

Ponieważ są pyszne, pasują do wielu dań i mają witaminy, których często brakuje zimą, gdy nie ma dostępnych zbyt wielu świeżych warzyw i owoców.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito