Artykuły prasowe
Białe sosy w kolorowych potrawach
Kuchnia uwielbia kontrasty, zarówno te smakowe, jak i wizualne. Dlatego przygotowując dania warto łączyć delikatne smaki z wyrazistymi. Ta sama zasada obowiązuje również w doborze składników. Zestawmy zatem kolorowe produkty z białymi sosami i zaskoczmy swoich gości smakowitymi przekąskami.
PIKANTNA NOWOŚĆ HELIO 2019 - POPCORN MEGA OSTRY i PIKANTNY
Wieczór ze znajomymi, seans filmowy, rodzinne spotkanie? Dziś Dzień Popcornu, dlatego czas na piekielnie dobrą HOT! przekąskę HELIO :-)
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.
Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu
Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.
Świętuj z HELIO na ostro Dzień Pikantnych Potraw
Dla wszystkich wielbicieli pikantnych potraw, poszukujących prawdziwie ekstremalnych doznań smakowych, mamy… pikantną wiadomość! Do naszej bogatej gamy popcornów HELIO dołączyły nowe rozgrzewające HOT! przekąski: Popcorn PIKANTNY i MEGA OSTRY!
NAJNOWSZE BADANIA POTWIERDZAJĄ – PSY Z NADWAGĄ MOGĄ ŻYĆ NAWET 2,5 ROKU KRÓCEJ.
Badania, którymi objęto ponad 50 000 psów należących do 12 ras, wskazują na związek pomiędzy masą ciała zwierzęcia a oczekiwaną długością jego życia. · Wyniki badania wyraźnie wskazują na potrzebę utrzymywania zdrowej masy ciała u zwierząt przez całe ich życie.
Good Lood od nowego roku w Bonarce
5 stycznia odbyło się wielkie otwarcie lokalu Good Lood w Bonarce. Wśród innowacji w loodspocie zobaczymy m.in.: salkę amfiteatralną zamiast tradycyjnych miejsc dla klientów, samogrający fortepian i ścianę ekranów LCD.
Ciepłe dania na chłodne wieczory
Znacie to uczucie, gdy w chłodne wieczory nie możecie oprzeć się ciepłym i pożywnym daniom? Bo my tak! I wtedy najlepsze okazują się przepisy znane od lat, pielęgnowane przez nasze mamy i babcie.
Zacznij zdrowo rok!
„Z nowym rokiem z nowym krokiem!” Port Łódź zaprasza na noworoczny Jarmark Produktów Regionalnych, który funkcjonować będzie w Centrum w dniach 16 – 19 stycznia obok sklepu Media Markt.
Paweł Katolik- uporządkowaliśmy bieżące sprawy i przygotowaliśmy się na mocne uderzenie
Początek Nowego Roku sprzyja podsumowaniom minionego. Dla przedstawicieli przemysłu spożywczego był on wyjątkowy. 2018 nie był łatwym rokiem, ale bardzo dynamicznym. Plusy i minusy minionych 365 dni przedstawia Paweł Katolik, prezes Zarządu KATOLIK GROUP.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.