Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Białe sosy w kolorowych potrawach

Białe sosy w kolorowych potrawach

2019-01-21

Kuchnia uwielbia kontrasty, zarówno te smakowe, jak i wizualne. Dlatego przygotowując dania warto łączyć delikatne smaki z wyrazistymi. Ta sama zasada obowiązuje również w doborze składników. Zestawmy zatem kolorowe produkty z białymi sosami i zaskoczmy swoich gości smakowitymi przekąskami.

więcej »
PIKANTNA NOWOŚĆ HELIO 2019 - POPCORN MEGA OSTRY i PIKANTNY

PIKANTNA NOWOŚĆ HELIO 2019 - POPCORN MEGA OSTRY i PIKANTNY

2019-01-19

Wieczór ze znajomymi, seans filmowy, rodzinne spotkanie? Dziś Dzień Popcornu, dlatego czas na piekielnie dobrą HOT! przekąskę HELIO :-)

więcej »
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

2019-01-17

Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.

więcej »
Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu

Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu

2019-01-17

Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.

więcej »
Świętuj z HELIO na ostro Dzień Pikantnych Potraw

Świętuj z HELIO na ostro Dzień Pikantnych Potraw

2019-01-15

Dla wszystkich wielbicieli pikantnych potraw, poszukujących prawdziwie ekstremalnych doznań smakowych, mamy… pikantną wiadomość! Do naszej bogatej gamy popcornów HELIO dołączyły nowe rozgrzewające HOT! przekąski: Popcorn PIKANTNY i MEGA OSTRY!

więcej »

NAJNOWSZE BADANIA POTWIERDZAJĄ – PSY Z NADWAGĄ MOGĄ ŻYĆ NAWET 2,5 ROKU KRÓCEJ.

2019-01-15

Badania, którymi objęto ponad 50 000 psów należących do 12 ras, wskazują na związek pomiędzy masą ciała zwierzęcia a oczekiwaną długością jego życia. · Wyniki badania wyraźnie wskazują na potrzebę utrzymywania zdrowej masy ciała u zwierząt przez całe ich życie.

więcej »
Good Lood od nowego roku w Bonarce

Good Lood od nowego roku w Bonarce

2019-01-14

5 stycznia odbyło się wielkie otwarcie lokalu Good Lood w Bonarce. Wśród innowacji w loodspocie zobaczymy m.in.: salkę amfiteatralną zamiast tradycyjnych miejsc dla klientów, samogrający fortepian i ścianę ekranów LCD.

więcej »
Ciepłe dania na chłodne wieczory

Ciepłe dania na chłodne wieczory

2019-01-11

Znacie to uczucie, gdy w chłodne wieczory nie możecie oprzeć się ciepłym i pożywnym daniom? Bo my tak! I wtedy najlepsze okazują się przepisy znane od lat, pielęgnowane przez nasze mamy i babcie.

więcej »
Zacznij zdrowo rok!

Zacznij zdrowo rok!

2019-01-10

„Z nowym rokiem z nowym krokiem!” Port Łódź zaprasza na noworoczny Jarmark Produktów Regionalnych, który funkcjonować będzie w Centrum w dniach 16 – 19 stycznia obok sklepu Media Markt.

więcej »
Paweł Katolik- uporządkowaliśmy bieżące sprawy i przygotowaliśmy się na mocne uderzenie

Paweł Katolik- uporządkowaliśmy bieżące sprawy i przygotowaliśmy się na mocne uderzenie

2019-01-08

Początek Nowego Roku sprzyja podsumowaniom minionego. Dla przedstawicieli przemysłu spożywczego był on wyjątkowy. 2018 nie był łatwym rokiem, ale bardzo dynamicznym. Plusy i minusy minionych 365 dni przedstawia Paweł Katolik, prezes Zarządu KATOLIK GROUP.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito