Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Trzy pokolenia przy wielkanocnym stole

2019-04-18

Prostota cechująca kuchnię babci, obfitość dań mamy i wreszcie nowoczesność w przepisach wnuczki i córki. Trzy pokolenia spotykają się przy stole wielkanocnym. Jaki jest tego efekt?

więcej »
Przepis HELIO na słodkie święta - MASY KRÓWKOWE DO CIAST

Przepis HELIO na słodkie święta - MASY KRÓWKOWE DO CIAST

2019-04-18

Mazurek kajmakowy, babka drożdżowa czy sernik pachnący bakaliami to tradycyjne świąteczne słodkości, które tworzą prawdziwy nastrój świąt wielkanocnych, zwłaszcza jeśli przygotowywane są przez nas samodzielnie...

więcej »
Trwa „WielkaMOC dawania” w Galerii Krakowskiej

Trwa „WielkaMOC dawania” w Galerii Krakowskiej

2019-04-18

10 000 torebek herbaty, po 4 000 woreczków ryżu i kaszy, 45 kilogramów kawy oraz 200 w pełni podlegających recyklingowi puszek konserw – to dotychczasowy efekt akcji charytatywnej „WielkaMOC dawania” w Galerii Krakowskiej.

więcej »
Cebulka marynowana złota OLE!

Cebulka marynowana złota OLE!

2019-04-17

Już niedługo wyczekiwana przez wszystkich majówka – czas odpoczynku na świeżym powietrzu, relaksu i chwili wytchnienia od codziennych obowiązków. Świat wówczas zwalnia, a my mamy możliwość spotkania się z przyjaciółmi przy grillu.

więcej »
Złota i aromatyczna – Cebulka marynowana OLE!

Złota i aromatyczna – Cebulka marynowana OLE!

2019-04-17

Chrupiąca, aromatyczna, rozpływająca się w ustach – nic nie pasuje do letniej sałatki tak dobrze jak cebulka marynowana złota OLE! Nada jej wyjątkowo świeżego i oryginalnego smaku oraz apetycznego wyglądu.

więcej »

Smoothie mango-kokos z migdałami

2019-04-16

Klasyczne, owocowe koktajle przygotowywane na bazie mleka, można nieco urozmaicić dodając do nich bakalie, a nabiał zastępując mleczkiem kokosowym. Migdały i wiórki w towarzystwie mango to wersja na pożywne smoothie, które dostarczy smakowitej energii.

więcej »
Majonez Kielecki – marka z sześćdziesięcioletnią tradycją

Majonez Kielecki – marka z sześćdziesięcioletnią tradycją

2019-04-16

Aż trudno uwierzyć, że Majonez Kielecki produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” w tym roku obchodzi „okrągłą”, sześćdziesięcioletnią rocznicę obecności na rynku! Pierwsze partie wyprodukowane zostały w Zakładzie Doświadczalnym w okresie wielkanocnym w 1959 roku.

więcej »
Spokojnie, to tylko Wielkanoc!

Spokojnie, to tylko Wielkanoc!

2019-04-15

Czasochłonne przygotowania do świąt? Nie tym razem. Sięgając po sprawdzone patenty będzie prosto, szybko i pysznie, a do tego nareszcie bez stresu.

więcej »
Czas na wiosenne przekąski!

Czas na wiosenne przekąski!

2019-04-15

Wiosna kojarzy nam się z lekkością. Delikatnie zielenią się drzewa, nieśmiało rozkwitają pierwsze kwiaty, na ulicach widać więcej aktywnych fizycznie osób. Nie myślimy o ciężkich potrawach. I słusznie! Wiosna to doskonały czas, by zadbać o fantazyjne i szybkie przekąski.

więcej »

Bakalie Kresto – sposób na smaczne i zdrowe święta wielkanocne

2019-04-14

Zbliżające się święta wielkanocne kojarzą nam się z suto zastawionym stołem pełnym pisanek, smakowitych mięs oraz pysznych ciast. Podczas beztroskiego świętowania warto pamiętać o prze-kąskach nie tylko cieszących nasze podniebienia, ale i wspomagających organizm.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito