Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick

2019-05-10

Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.

więcej »
Kto spędza więcej czasu w kuchni - Ty czy Twoja mama? Zbadaliśmy to!

Kto spędza więcej czasu w kuchni - Ty czy Twoja mama? Zbadaliśmy to!

2019-05-10

Jak pielęgnujemy domowe zwyczaje z pokolenia na pokolenie? Czy nastąpiły zmiany w podziale obowiązków? Kto teraz urzęduje w kuchni? I skąd w codziennym pędzie w ogóle znaleźć czas na gotowanie obiadów? Marka FRoSTA zapytała o to Polaków i mówi jak jest!

więcej »
Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

2019-05-08

Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności.

więcej »
Lody Syrenka – dla nich zostałbyś weganinem (ale nie musisz)!

Lody Syrenka – dla nich zostałbyś weganinem (ale nie musisz)!

2019-05-08

W głębi duszy każdy z nas jest lodożercą. Czy życie nie byłoby piękne, gdybyśmy mieli dostęp do lodów przez 24h na dobę? A zamrażarka z lodami przy łóżku czekająca w gotowości to byłoby to!

więcej »
Podkręć smak niecodziennych potraw

Podkręć smak niecodziennych potraw

2019-05-08

Trudno kłócić się z tradycją – szczególnie jeśli dotyczy ona potraw, które goszczą w naszych domach od lat. A jednak może się zdarzyć, że stół wydaje się monotonny. Nie musi tak być - w końcu ile osób tyle znajdziemy przepisów. Czy da się je jeszcze trochę podkręcić?

więcej »

Majowe śledziowe przekąski

2019-04-30

Przed nami długi weekend majowy. Jeśli już planujesz, co włożyć do piknikowego koszyka, to mamy dla Ciebie inspirację – pyszne śledziowe przekąski!

więcej »
Zdrowy sposób na powrót do formy? Naturalnie z HELIO!

Zdrowy sposób na powrót do formy? Naturalnie z HELIO!

2019-04-26

Pestki dyni i Słonecznik łuskany z upraw ekologicznych to nowe EKO przekąski HELIO Natura, które świetnie urozmaicą nasze wiosenne menu, zwłaszcza podczas majowych weekendów, pikników czy spotkań przy grillu…

więcej »
NAJLEPSZE ZNIŻKI ISIC NA GATEWAY CITY

NAJLEPSZE ZNIŻKI ISIC NA GATEWAY CITY

2019-04-25

Legitymacja ISIC jest jedynym akceptowanym dokumentem potwierdzającym status studenta prawie na całym świecie.

więcej »

Orkla Health wzmacnia swoje zaangażowanie w zrównoważony rozwój dzięki certyfikacji MSC

2019-04-25

Wszystkie butelki Möller’s Tran Norweski, sprzedawane w ponad 20 krajach, będą oznaczone niebieskim certyfikatem MSC, który jest wiarygodnym znakiem potwierdzającym pochodzenie produktów ze zrównoważonych źródeł i identyfikowalności produktów.

więcej »

Aktualizacja Standardu Łańcucha Dostaw MSC

2019-04-25

W dn. 28 marca 2019 r. organizacja MSC ogłosiła nowe wymogi dla dostawców oraz przetwórców ryb i owoców morza. Najważniejsze zmiany dotyczą wprowadzenia niezależnych audytów dot. kwestii pracowniczych, jeśli istnieje ryzyko, że firmy stosują praktyki pracy przymusowej albo pracy dzieci.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito