Artykuły prasowe
Jarmark Regionalny od środy w Porcie Łódź
Port Łódź zaprasza na kolejną odsłonę Jarmarku Produktów Regionalnych. Lokalni wystawcy ze swoją ofertą pojawią się w Centrum w najbliższą środę 12 czerwca.
Nowe trendy w gastronomii - smart & quality cooking
Branża gastronomiczna po przyjęciu trendu zero waste, zmierza w kierunku „inteligentnego gotowania”. Jest to zwiększenie efektywności procesu przygotowywania posiłków przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych używanych produktów.
Właściwości lecznicze marihuany
Jedni uważają, że to niebezpieczny narkotyk, inni twierdzą, że to zbawienne lekarstwo na walkę z rakiem, AIDS oraz stwardnieniem rozsianym.
Kwaśna przygoda od Chupa Chups Sour Infernals
Słodycze muszą być słodkie – to nie podlega dyskusji. Ale co się stanie, gdy słodki smak połączymy z inną wyrazistą i orzeźwiającą nutą? Nowość od Perfetti Van Melle – seria Chupa Chups Sour Infernals to prawdziwa bomba intensywnie kwaśnej radości, którą warto dzielić się z najbliższymi.
Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki?
Sezon na truskawki w pełni! Podjadane prosto z kobiałki, ze śmietaną i makaronem, a może na owocowej tarcie? Możliwości ich przyrządzenia jest bez liku. Wielu z nas korzysta z okazji i zajada się nimi z apetytem, zdając sobie jednocześnie sprawę, że ten słodki urodzaj nie potrwa zbyt długo (...)
Zdrowe słodkości od Frutavity na Dzień Dziecka
Żelki, gumy, cukierki, czekoladki, lizaki i wszystkie inne kolorowe słodkości, które dziecko nimi pogardzi? Z pewnością żadne! A gdyby tak cukrowe słodkości zastąpić zdrową i również smaczną przekąską?
Zupa z pieczarek z pulpecikami z mielonego kurczaka i soczewicy oraz tartymi kluseczkami
Klasyczne, krem, czy z dużą ilością dodatków. Pomysłów na zupy nie brakuje. Wystarczy odrobina wyobraźni i odpowiednio skomponowane składniki, a możemy stworzyć nie tylko smaczne, ale pożywne danie, które dostarczy niezbędnych wartości odżywczych i z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
Suszone na słońcu, aromatyczne i wyróżniające się wyjątkowym smakiem, aromatyczne i o zdecydowanym smaku – takie właśnie są suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
Zupa orientalna z indykiem i makaronem
Ramen, jedna z popularniejszych japońskich zup, to nic innego jak rosół wzbogacony jajkiem, dużą ilością mięsa i niestandardowych dodatków. Dla miłośników orientalnych smaków, podpowiadamy jak wykonać ramen z polską nutą.
„Grześki latem nie pływają w czekoladzie!” – wakacyjna kampania marki Grześki
W czerwcu startuje silna kampania reklamowa marki Grześki. Działania, realizowane pod hasłem „Grześki latem nie pływają w czekoladzie”, wspierają ofertę wafli bez polewy, jako idealną przekąskę w upalne dni.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.