Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Nowe trendy w gastronomii - smart & quality cooking

2019-06-14

Branża gastronomiczna po przyjęciu trendu zero waste, zmierza w kierunku „inteligentnego gotowania”. Jest to zwiększenie efektywności procesu przygotowywania posiłków przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych używanych produktów.

więcej »
Właściwości lecznicze marihuany

Właściwości lecznicze marihuany

2019-06-14

Jedni uważają, że to niebezpieczny narkotyk, inni twierdzą, że to zbawienne lekarstwo na walkę z rakiem, AIDS oraz stwardnieniem rozsianym.

więcej »
Kwaśna przygoda od Chupa Chups Sour Infernals

Kwaśna przygoda od Chupa Chups Sour Infernals

2019-06-13

Słodycze muszą być słodkie – to nie podlega dyskusji. Ale co się stanie, gdy słodki smak połączymy z inną wyrazistą i orzeźwiającą nutą? Nowość od Perfetti Van Melle – seria Chupa Chups Sour Infernals to prawdziwa bomba intensywnie kwaśnej radości, którą warto dzielić się z najbliższymi.

więcej »
Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki?

Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki?

2019-06-13

Sezon na truskawki w pełni! Podjadane prosto z kobiałki, ze śmietaną i makaronem, a może na owocowej tarcie? Możliwości ich przyrządzenia jest bez liku. Wielu z nas korzysta z okazji i zajada się nimi z apetytem, zdając sobie jednocześnie sprawę, że ten słodki urodzaj nie potrwa zbyt długo (...)

więcej »
Zdrowe słodkości od Frutavity na Dzień Dziecka

Zdrowe słodkości od Frutavity na Dzień Dziecka

2019-06-12

Żelki, gumy, cukierki, czekoladki, lizaki i wszystkie inne kolorowe słodkości, które dziecko nimi pogardzi? Z pewnością żadne! A gdyby tak cukrowe słodkości zastąpić zdrową i również smaczną przekąską?

więcej »

Zupa z pieczarek z pulpecikami z mielonego kurczaka i soczewicy oraz tartymi kluseczkami

2019-06-11

Klasyczne, krem, czy z dużą ilością dodatków. Pomysłów na zupy nie brakuje. Wystarczy odrobina wyobraźni i odpowiednio skomponowane składniki, a możemy stworzyć nie tylko smaczne, ale pożywne danie, które dostarczy niezbędnych wartości odżywczych i z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad.

więcej »
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!

2019-06-06

Suszone na słońcu, aromatyczne i wyróżniające się wyjątkowym smakiem, aromatyczne i o zdecydowanym smaku – takie właśnie są suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!

więcej »

Zupa orientalna z indykiem i makaronem

2019-06-05

Ramen, jedna z popularniejszych japońskich zup, to nic innego jak rosół wzbogacony jajkiem, dużą ilością mięsa i niestandardowych dodatków. Dla miłośników orientalnych smaków, podpowiadamy jak wykonać ramen z polską nutą.

więcej »

„Grześki latem nie pływają w czekoladzie!” – wakacyjna kampania marki Grześki

2019-06-03

W czerwcu startuje silna kampania reklamowa marki Grześki. Działania, realizowane pod hasłem „Grześki latem nie pływają w czekoladzie”, wspierają ofertę wafli bez polewy, jako idealną przekąskę w upalne dni.

więcej »
Zakupy z głową - wymień paragony na pudełka lunchowe w Serenadzie!

Zakupy z głową - wymień paragony na pudełka lunchowe w Serenadzie!

2019-06-03

Coraz cieplejsze dni zachęcają do spędzania czasu na łonie natury. Wycieczki rowerowe, górskie wędrówki czy miejskie pikniki - każda z tych aktywności może być jeszcze przyjemniejsza, gdy zabierzemy ze sobą ulubione, domowe jedzenie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito