Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
![]() |
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Nowe Michałki z Wawelu Protein zachowują wszystko, co najlepsze w uwielbianych tradycyjnych Michałkach z Wawelu - charakterystyczną strukturę oraz wyjątkowy, intensywny smak. Ich nowatorska receptura bazuje na 25% zawartości orzeszków arachidowych, które nadają im chrupką konsystencję i niepowtarzalny charakter, a także na dużej ilości kakao oraz dodatku białka roślinnego - zawierają aż 23% białka, m.in. pochodzącego z grochu.
To nowoczesna interpretacja dobrze znanej słodyczy - idealne rozwiązanie dla osób prowadzących aktywny tryb życia, które nie chcą rezygnować z przyjemności, a jednocześnie dbają o odpowiednią ilość białka w codziennej diecie.
Michałki z Wawelu Protein wyróżniają się rozpoznawalnym opakowaniem. Ich czerwono-czarna szata graficzna przyciąga wzrok na sklepowych półkach, wpisując się w kolorystykę typową dla produktów wysokobiałkowych. Nowość dostępna jest w kilku wygodnych wariantach: torebka 245 g, 1 kg oraz luzem (karton 8 kg).
Michałki z Wawelu Protein to kolejny krok w ramach programu Dobre Składniki, realizowanego przez markę Wawel od 2018 roku, w którym stawia się na proste i przejrzyste receptury.
Nadesłał:
Weronika Turkot
|