United Chicken w Polsce


United Chicken w Polsce
2009-07-28
Otwierając lokal w Koninie rozpoczęła działalność w Polsce sieć United Chicken. Restauracja znajduje się w pasażu handlowym Fryderyk w centrum miasta.

Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz soczystych polędwiczek. Nie zawiodą się także miłośnicy prawdziwych amerykańskich kanapek z zawsze chrupiącym kurczakiem, świeżymi dodatkami i sosami.

Przeczytaj również:

Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach sekretnych przypraw, których korzenie sięgają roku 1954, kiedy to znany wynalazca L.A.M. Phalen  wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka pod nazwą „broasting”, polegającej na  połączeniu  gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby kurczak był soczysty i jednocześnie zawierał mniej tłuszczu niż smażony tradycyjnie.  

Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji Restauracji Szybkiej Obsługi (Quick Service Restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach  w 44 krajach,  z tego w USA w 5 000 punktach. 

- Kolejne restauracje  United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 000 mieszkańców – mówi Daniel Szczepański, wiceprezes poznańskiej firmy Lorien Foodservice. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze czterech  restauracji.

    

Od 1996 roku Lorien Foodservice sp. z o.o. z Poznania oferuje rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, poczynając od doradztwa na etapie projektowania poprzez dostarczanie wszelkiego rodzaju sprzętu oraz pełną opiekę posprzedażową.

Klienci spółki to największe firmy cateringowe, takie jak Impel Catering, Aspen-Res, Eurest, Sodexho, Catering System czy Catermed. Z usług firmy skorzystały hotele Gołębiewski, Sheraton, Courtyard by Marriott, Westin, Jan III Sobieski i Mazurkas oraz klienci sieciowi, tacy jak hotele System i hotele Ibis, restauracje Flunch czy pizzerie Pizza Pai. Dziełem spółki są także restauracje pracownicze, między innymi w takich firmach jak Volkswagen, Volvo, Toshiba, Siemens, Parker, Wrigley, Cadbury Wedel, Google Polska, Onet.pl, Procter & Gamble.Lorien Foodservice sp. z o.o. wyposażyła ponad 30 kuchni szpitalnych w  systemy dystrybucji posiłków uwzględniających miejscowe warunki i bariery architektoniczne. Poznańskie restauracje Brovaria i Pod Pretekstem oraz Cesarsko-Królewska we Wrocławiu, których kuchnie wyposażyła spółka, wygrywały rankingi lokali tygodnika Newsweek Polska. Firma reprezentuje wielu znanych producentów, między innymi: Rational, Convotherm, Kuppersbusch, Fagor, Winterhalter, Liebherr, Dora Metal, Cambro, Mity-lite, Berkel, Rancilio, Cimbali, Mazzer, WMF, Contacto, Hendi, Stalgast, Blanco, Hamilton Beach, Kitchen Aid, Robot Coupe, Edesa, Moretti Forni.

Nadesłał:

CN Public Relations

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl