Soczyste pomidory bez skórki od Podravki


Soczyste pomidory bez skórki od Podravki
2008-11-07
Chorwacka Podravka proponuje nowość z kategorii przetworów – Pomidory całe bez skórki. Pełnia aromatu i wartości odżywczych nowego produktu powoduje, że polecamy go wszystkim smakoszom.

W ofercie chorwackiej Podravki pojawił się nowy produkt - Pomidory całe bez skórki. Zamknięte w puszce i zalane własnym sosem owoce zostały starannie wybrane spośród najlepszej jakości pomidorów dojrzałych w słońcu Południowej Europy. Dzięki niemy mają doskonały aromat oraz intensywnie czerwoną barwę. Proces pasteryzacji oraz hermetyczne zamknięcie w puszce dodatkowo gwarantują, że Pomidory całe bez skórki od Podravki są produktem w pełni naturalnym, pełnowartościowym, zdrowym i o długiej trwałości.

Chorwackie Pomidory całe bez skórki to najwyższej jakości półprodukt, pozwalający szybko i z łatwością przygotować ulubione dania. Można ich używać do przyrządzania potraw kuchni włoskiej, meksykańskiej, greckiej, tureckiej, polskiej i … właściwie każdej innej. Jednak najczęściej stosowane są jako baza sosów do makaronów, lasagne, leczo, pizzy, czy drobnych przekąsek. Niektórzy wykorzystują je także jako składnik wybornej jajecznicy oraz sałatek. Soczystość i znakomity aromat Pomidorów całych bez skórki powoduje, że w okresie jesienno – zimowym mogą one zastąpić świeże owoce. Ponieważ są obrane ze skórki doskonale sprawdzają się wówczas, gdy na przygotowanie dania mamy naprawdę mało czasu.  

Niska wartość energetyczna oraz wyjątkowe walory odżywcze pomidorów sprawiają, iż nowy produkt Podravki zainteresuje także osoby dbające o linę. Pomidory całe bez skórki są przede wszystkim bogatym źródłem błonnika i naturalnego przeciwutleniacza - likopenu. Ponadto, zawierają witaminę A, C i E, witaminy z grupy B oraz mikroelementy takie, jak żelazo, magnez, potas i wapń.

Pomidory całe bez skórki firmy Podravka oferowane są w 400 gramowych puszkach w cenie około 2,50 zł za opakowanie. Od listopada 2008 r. są dostępne w sklepach detalicznych w całym kraju. 

Informacje o firmie Podravka
Podravka jest najsłynniejszą firmą chorwacką, znaną przede wszystkim z produkcji spożywczej. Firma posiada w swojej ofercie bardzo szeroką gamę produktów. Ma doświadczenie zarówno w produkcji przetworów mięsnych, dań gotowych, dodatków do potraw, jak i odżywek dla dzieci, słodyczy, herbat oraz napojów. W Polsce znana jest jako największy specjalista w dziedzinie przypraw i dodatków do potraw, głównie dzięki Vegecie. Firma powstała jeszcze przed drugą wojną światową, a jej początki były skromne 
i niczym nie zapowiadały dzisiejszych osiągnięć. W 1934 roku bracia Mateusz i Marian Wolf założyli małą przetwórnię owoców, która później stała się podstawą Podravki. Po drugiej wojnie światowej fabryka została znacjonalizowana i otrzymała obecną nazwę. Marka Vegeta pojawiła się na rynku w 1959 roku i w krótkim czasie stała się wizytówką Podravki. W latach sześćdziesiątych Vegeta dotarła również za granicę. Podravka sprzedaje obecnie swoje produkty w 40 krajach świata i zatrudnia ok. 7400 pracowników. Koncern ma firmy w 17 krajach na całym świecie, a fabryki w 5 krajach – Chorwacji, Słowenii, Czechach, Słowacji i od 2000 roku także w Polsce.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl