Skoncentrowany pomidor


Skoncentrowany pomidor
2008-10-15
Nie masz pomysłu na obiad czy kolację? A może coś pomidorowego? Wystarczy, że sięgniesz po koncentrat pomidorowy Świdnicki a w łatwy i szybki sposób przygotujesz smaczne i zdrowe danie.

W wirze życia codziennego, pracy, pilnych spraw do załatwienia, wizyt u lekarza, czy spotkań z przyjaciółmi nie zawsze mamy czas na to, by przygotować pełnowartościowy posiłek dla siebie i rodziny. Jemy cokolwiek w biegu, nieustannie się gdzieś spiesząc, choć mielibyśmy ochotę na jakiś konkretny smakowity obiad. Może makaron z pomidorowym sosem albo pyszną zupę pomidorową z ryżem. Zwykle jednak, jeśli już znajdujemy trochę czasu to albo brakuje nam podstawowych składników w postaci świeżych pomidorów albo tego czasu jest zbyt mało, aby z tych pomidorów coś zrobić. Wtedy z pomocą przychodzi nam niezastąpiony w kuchni koncentrat pomidorowy Świdnicki. 

Przeczytaj również:

Koncentrat pomidorowy Świdnicki wyprodukowany został z dorodnych i soczystych pomidorów, dojrzewających na słońcu do osiągnięcia intensywnego koloru i silnego aromatu. Właśnie te pomidory zawierają największą ilość antyoksydantów- przede wszystkim beta-karotenu i likopenu, dzięki którym zmniejsza się ryzyko zawałów mięśnia sercowego i innych chorób układu krążenia. Związki te okazały się również ważne w walce z rakiem. Ponadto pomidory zawierają wiele witamin (np. K, A, B1, B2, B6, C) i pierwiastków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, między innymi sodu, magnezu i potasu, który obniża ciśnienie krwi, odpowiada za dotlenienie mózgu, działanie mięśni i zaopatrzenie komórek. Koncentrat Świdnicki jest całkowicie naturalny, nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników. W kuchni bardzo często sięgamy po koncentrat pomidorowy. Nie wyobrażamy sobie życia bez wielu ulubionych potraw, których jest nieodłącznym składnikiem. Wśród nich znajdziemy makarony z sosami, leczo, tortille z mięsem mielonym, pulpety, czy gołąbki w sosie pomidorowym. Przede wszystkim jednak nie możemy zapomnieć, że koncentrat pomidorowy jest bazą tak lubianej przez Polaków zupy pomidorowej!! A „pomidorówka” jest jedną z najsmaczniejszych i najzdrowszych zup w tradycyjnej polskiej kuchni. Dołącz potrawy przygotowywane na bazie koncentratu pomidorowego Świdnicki do swojego jadłospisu, jako gwarancję, że to, co jesz jest dobre i zdrowe. 

  • Produkt: Koncentrat pomidorowy Świdnicki
  • Waga: 200g 
  • Cena: 2,00 zł
  • Producent: PPHU M&J Sp.J.

Nadesłał:

PR Solution

Wasze komentarze (6):

  • poziomka
    poziomka , 2008-12-15 16:27:27

    fuuj...nie lubię , gdy w zupie coś pływa :(
    jak jadę do babci zawsze jakieś farfocle pływają, a przez sitko trochę czasu zajmuje.

  • masper
    masper , 2008-12-11 02:27:26

    nie znacie się, najlepsza pomidorówka jest latem ze świeżych pachnących pomidorków prosto z krzaczka

  • rafikos
    rafikos , 2008-12-05 13:45:09

    Pomidorówka z ryżem z domowego przecieru jest znacznie lepsza od zupy na koncentracie. A farfocle zawsze można sobie przecież przecedzić przez sitko.

  • waclaw
    waclaw , 2008-10-22 01:25:58

    Masz rację kubaw - pudliszki najlepsze :)
    W domowych przecierach pływają pestki i inne farfocle których nienawidzę

  • kubaw
    kubaw , 2008-10-21 22:58:32

    Nie!
    Bo pudliszki najlepsze!

  • pey
    pey , 2008-10-21 20:07:20

    Najlepsze domowe!


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl