Rozgrzewająca uczta orientalna


Rozgrzewająca uczta orientalna
2008-11-26
Wyraziste w smaku potrawy kuchni Dalekiego Wschodu to idealne zwieńczenie chłodnego dnia. Orientalną ucztę możemy przygotować wykorzystując warzywa na patelnię o nazwie „Azja”.

Kuchnia azjatycka przywodzi na myśl potrawy przygotowane z doskonałej jakości składników dobranych zarówno pod kątem kompozycji smakowej, jak również kolorystycznej. Już sam widok potrawy przyrządzonej z wielobarwnych warzyw pobudza nasz apetyt. Potęgują go wyrazisty zapach i smak uzyskiwane dzięki bogactwu przypraw takich, jak: imbir, cynamon, goździki, curry, kminek czy gałka muszkatołowa. Różnorodność wykorzystywanych składników sprawia, że kuchnia orientalna słynie z właściwości zdrowotnych, wzmacniających i rozgrzewających, a więc jest doskonała na chłodne, jesienne i zimowe wieczory.

Dzięki warzywom na patelnię „Azja” aromatyczne dania kuchni dalekowschodniej możemy z łatwością przygotować w domu. Unikalna kompozycja białej kapusty, czerwonej papryki, żółtej i pomarańczowej marchwi, zielonej fasoli szparagowej, białego selera i cebuli, zielonego pora oraz czarnych grzybów mung stanowi bazę do przyrządzania różnorodnych potraw. Wraz ze wzbogaconą mięsem drobiowym lub owocami morza „Azją” stworzymy małe, kulinarne arcydzieło ujmujące smakiem, zapachem i wyglądem.

„Azja” to kompozycja najwyższej jakości warzyw, które dzięki procesowi głębokiego zamrażania na długo zachowują świeżość. Wybór jarzyn charakterystycznych dla kuchni dalekowschodniej zapewnia, że mieszanka ta może stanowić gotowe danie dla jaroszy lub bazę do potraw orientalnych z wykorzystaniem mięsa czy też ryb. Warzywa na patelnię „Azja” w opakowaniu 450 gram kosztują ok. 3,70 zł. Produkt dostępny jest w sklepach spożywczych, super- i hipermarketach na terenie całego kraju.

Warzywa na patelnię „Azja” z grillowanymi krewetkami (przepis dla 4 osób)

Składniki: 
warzywa na patelnię „Azja” – 450g
krewetki obrane, z ogonkami – 200 g
cytryna
oliwa z oliwek
świeże zioła do dekoracji (np. szczypiorek, kolendra)
Sposób przygotowania:
Krewetki skropić sokiem z cytryny, nadziać na patyczki do szaszłyków i ugrillować. Mieszankę warzywną podsmażyć na oliwie z oliwek. Na talerzu ułożyć warzywa wraz z krewetkami i udekorować świeżymi ziołami.

Informacje o firmie Globus Polska Sp. z o.o.
Globus Polska Sp. z o.o. jest oddziałem znanego węgierskiego producenta przetworów owocowych i warzywnych w słoikach, konserw warzywnych i mięsno-warzywnych oraz mrożonych warzyw – Globus Konzervipari Rt., którego korzenie sięgają 1882 roku. Właścicielem firmy Globus jest obecnie Grupa CECAB, jeden z liderów agrobiznesu we Francji, zatrudniająca ponad 5800 pracowników oraz zrzeszająca ok. 8000 tamtejszych rolników. CECAB koncentruje swoją działalność na wytwarzaniu produktów mrożonych i konserwowych, produkcji mięsa wieprzowego 
i drobiu oraz jaj i produktów z jaj. Globus Polska zatrudnia łącznie ok. 500 pracowników i posiada 4 nowoczesne zakłady produkcyjne: w Lipnie, Adamowie, Dąbrowie Chełmińskiej oraz Ełku. Produkty firmy sprzedawane są pod marką Felco, której portfolio obejmuje mrożone owoce i warzywa, kompozycje mieszanek warzywnych, zupy, warzywa na patelnię i dania gotowe, przeznaczone zarówno na rynek detaliczny, jak i dla sektora HoReCa. Wszystkie wykorzystywane w procesie produkcji surowce pochodzą z kontrolowanych upraw, a wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mrożonek potwierdzają międzynarodowe systemy HACCP, ISO 9001:2000 oraz British Retail Consortium Global Standard-Food. 

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl