Regiony dobrego smaku
![]() |
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” - przedsiębiorstwo o bogatej, blisko 100 - letniej tradycji - organizuje warsztaty kulinarne pod nazwą „Regiony Dobrego Smaku”. Pierwsze spotkanie, poświęcone kuchni świętokrzyskiej, odbędzie się 8 grudnia br. w kieleckiej restauracji Łysogóry.
|
Pierwsza impreza z tego cyklu odbędzie się w renomowanej kieleckiej restauracji „Łysogóry”. Poznamy i zgłębimy tajniki kuchni świętokrzyskiej będącej połączeniem tradycyjnej kuchni chłopskiej i szlacheckiej z domieszką kuchni etnicznych mniejszości narodowych zamieszkujących ten region np. żydowskiej. Aby wziąć udział w wydarzeniu, należy zapisać się za pośrednictwem serwisu Facebook (http://www.facebook.com/events/382222208530518/) do dnia 3 grudnia br. W warsztatach będzie uczestniczyć co 10-ta osoba, licząc od ostatniego zgłoszenia.
Nadesłał:
Publicon
|