Pan Pomidor&Co. z Bankiem Żywności w muzeum edukują dzieci jak chronić planetę
Już w najbliższą niedzielę, 22 kwietnia br. w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie, podczas obchodów Dnia Ziemi, najmłodsze pokolenie Polaków uczyć się będzie, jak oszczędzając jedzenie dbać o planetę.
Niecodzienną inicjatywę Banku Żywności wsparł Pan Pomidor&Co., polski producent świeżych dań gotowych.
Tegoroczne obchody Dnia Ziemi w Muzeum Etnograficznym w Warszawie, dzięki Bankowi Żywności, będą
wyjątkową okazją do nauki i zabawy. Skoncentrowane wokół tematu uczenia szacunku do jedzenia, mają wspierać kształtowanie właściwych postaw oraz pokazywać najmłodszym, jak w nieoczywisty sposób chronić planetę. Gra miejska z certyfikatem Ratownika Żywności, warsztaty kulinarne z Pascalem Brodnickim oraz czytanie bajki przez Artura Barcisia to tylko część atrakcji, podczas których dzieci nauczą się jak racjonalnie gospodarować żywnością. Maluchy dowiedzą się również dlaczego artykuły spożywcze zbyt często trafiają
do kosza i jak temu zapobiegać. Ponadto, w ramach zajęć warsztatowych, najmłodsi będą mogli poznać rolę pszczół w naszym ekosystemie.
Uczestników obchodów Dnia Ziemi w Muzeum Etnograficznym oraz wolontariuszy Banku Żywności porcją pożywnej zupy wspierać będzie Pan Pomidor&Co. Marka, która od początku istnienia świadomie
i odpowiedzialnie podchodzi do produkcji żywności, oferując konsumentom wegetariańskie dania przygotowywane z najwyższej jakości warzyw, pochodzących z wyselekcjonowanych, głównie lokalnych upraw bez dodatków barwników i konserwantów.
Akcja z Bankiem Żywności to kolejne przedsięwzięcie Pan Pomidor & Co., podczas którego firma wspiera ważne inicjatywy społeczne. „Porcją ciepła” Pan Pomidor rozgrzewał już kwestujących MotoOrkiestry Świątecznej Pomocy, a produkty tej marki systematycznie trafiają do wybranych placówek opiekuńczo-wychowawczych.
Ostatnio dodane artykuły:
Michałki z Wawelu Protein: kultowe cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Michałki z Wawelu Protein: kultowe cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!