Pan Pomidor&Co. z Bankiem Żywności w muzeum edukują dzieci jak chronić planetę
Już w najbliższą niedzielę, 22 kwietnia br. w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie, podczas obchodów Dnia Ziemi, najmłodsze pokolenie Polaków uczyć się będzie, jak oszczędzając jedzenie dbać o planetę.
Niecodzienną inicjatywę Banku Żywności wsparł Pan Pomidor&Co., polski producent świeżych dań gotowych.
Tegoroczne obchody Dnia Ziemi w Muzeum Etnograficznym w Warszawie, dzięki Bankowi Żywności, będą
wyjątkową okazją do nauki i zabawy. Skoncentrowane wokół tematu uczenia szacunku do jedzenia, mają wspierać kształtowanie właściwych postaw oraz pokazywać najmłodszym, jak w nieoczywisty sposób chronić planetę. Gra miejska z certyfikatem Ratownika Żywności, warsztaty kulinarne z Pascalem Brodnickim oraz czytanie bajki przez Artura Barcisia to tylko część atrakcji, podczas których dzieci nauczą się jak racjonalnie gospodarować żywnością. Maluchy dowiedzą się również dlaczego artykuły spożywcze zbyt często trafiają
do kosza i jak temu zapobiegać. Ponadto, w ramach zajęć warsztatowych, najmłodsi będą mogli poznać rolę pszczół w naszym ekosystemie.
Uczestników obchodów Dnia Ziemi w Muzeum Etnograficznym oraz wolontariuszy Banku Żywności porcją pożywnej zupy wspierać będzie Pan Pomidor&Co. Marka, która od początku istnienia świadomie
i odpowiedzialnie podchodzi do produkcji żywności, oferując konsumentom wegetariańskie dania przygotowywane z najwyższej jakości warzyw, pochodzących z wyselekcjonowanych, głównie lokalnych upraw bez dodatków barwników i konserwantów.
Akcja z Bankiem Żywności to kolejne przedsięwzięcie Pan Pomidor & Co., podczas którego firma wspiera ważne inicjatywy społeczne. „Porcją ciepła” Pan Pomidor rozgrzewał już kwestujących MotoOrkiestry Świątecznej Pomocy, a produkty tej marki systematycznie trafiają do wybranych placówek opiekuńczo-wychowawczych.
Ostatnio dodane artykuły:
Jesienna dieta bogata w witaminy – jakie korzyści płyną z sięgania po owoce suszone HELIO So Soft?
Jesień to pora roku, która wystawia nasz organizm na próbę. Krótsze dni, chłodniejsze wieczory i sezon przeziębień sprawiają, że warto szczególnie zadbać o swoją dietę. Jednym ze sposobów na wzmocnienie odporności i dodanie energii są owoce suszone HELIO So Soft – miękkie, naturalne i pełne witamin.
Te produkty ułatwią świąteczne gotowanie. Przygotuj się do Bożego Narodzenia z VEGETA
Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie. Radosne świętowanie rozpoczynamy od wigilijnej kolacji, pełnej pysznych dań, których wyczekujemy przez cały rok. W wielu domach tradycją jest przygotowywanie aż 12 potraw wigilijnych, co stanowi nie lada wyzwanie. Z pomocą przychodzi marka VEGETA.
Orzechy i pestki w diecie sportowca – dlaczego warto sięgać po migdały i pestki dyni?
W życiu sportowca dieta to jeden z kluczowych elementów sukcesu. Odpowiednie odżywianie wspiera regenerację, dodaje energii i dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Wśród produktów, które zasługują na szczególną uwagę, znajdują się orzechy i pestki – prawdziwe bomby odżywcze.
Ziemniak królem polskich stołów!
Ulubione formy ziemniaka Polaków
Fast-foody – dlaczego nie możemy się im oprzeć?
Jak fast-foody przejęły kontrolę nad naszym apetytem?
Najczęściej czytane artykuły:
Premiera nowego smaku kapsułek Waterdrop - Frosted Lime
Dla 41 proc. badanych z Polski zachętą do przeczytania artykułu czy wpisu na blogu najczęściej są przykuwające wzrok zdjęcia i elementy graficzne – wynika z najnowszego badania konsumenckiego Waterdrop. Austriacka marka wprowadza nowy smak Microdrinków – Frosted Lime.
Zimowe spotkania ze słodyczami Wawel – podaruj słodkie chwile na Święta!
W tym roku Wawel zaprasza do odkrywania zimowej kolekcji słodyczy, która łączy wyjątkowe smaki z pięknie zaprojektowanymi, świątecznymi opakowaniami.
Ile kosztuje drwal 2024? Nowe warianty Burgera Drwala i ceny, które zaskoczą!
Burger Drwala to więcej niż tylko jedzenie – to zjawisko, które ma swoich wiernych fanów w całej Polsce.
Burger Drwala wrócił! Oto, co przygotował McDonald's na 2024 rok!
Czy Burger Drwala zaskoczy nas w 2024 roku?
Rogal Świętomarciński: sekret pysznej tradycji, która zawładnęła Polską!
Historia, tradycja i sekret receptury