Ocet Kielecki w konkursu „Nasze Dobre Świętokrzyskie”
![]() |
Ocet spirytusowy 10% – produkowany w Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” już od osiemdziesięciu lat - został zakwalifikowany do piątej edycji konkursu „Nasze Dobre Świętokrzyskie”. O zwycięstwie zadecyduje najbardziej obiektywne jury - konsumenci.
|
Tradycja produkcji octu w kieleckiej spółdzielni sięga 1932 roku. Swój wyjątkowy charakter ocet zawdzięcza wykorzystaniu składników najwyższej jakości i tradycyjnej metodzie wytwarzania - octowej fermentacji alkoholu etylowego. Dzięki temu już od 80-ciu lat w swojej kategorii jest uznawany za jednego z niekwestionowanych liderów. Potwierdzają to zarówno pozytywne opnie klientów jak również liczne wyróżnienia, takie jak Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” czy Złoty Laur Konsumenta.
Kto okaże się zwycięzcą i zyska miano „Nasze Dobre Świętokrzyskie” przekonamy się już po koniec listopada tego roku. Tymczasem wszystkich sympatyków Octu spirytusowego, produkowanego w Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” zapraszamy do głosowania.
Nadesłał:
Publicon
|