Najlepsze z natury na Jarmarku Regionalnym w Porcie Łódź
![]() |
Sierpień to szczyt sezonu zbioru wielu zbóż, a także owoców i warzyw. Lokalne gospodarstwa produkują z nich zdrową, tradycyjną żywność. Smaków natury będzie można spróbować podczas Jarmarku Regionalnego organizowanego w Porcie Łódź od najbliższego czwartku do końca tygodnia.
Wystawcy ze zdrową żywnością pojawią się w Porcie Łódź w dniach 6 – 9 sierpnia, a ich stoiska zlokalizowane w Atrium przy sklepie IKEA będzie można odwiedzać w godzinach otwarcia Centrum (pon. – sob.: 10:00 – 21:00, nd.: 10:00 – 20:00). Spośród wielu lokalnych, tradycyjnie przygotowanych produktów każdy znajdzie coś dla siebie. Na Jarmarku zakupimy m. in. pieczywo wypiekane na zakwasie, z mąki bez konserwantów oraz ulepszaczy, suszone owoce, czy miody z lokalnych pasiek. W ofercie wystawców znajdą się także niezwykle smaczne sery korycińskie, piwo jednego z lokalnych browarów i naturalne wędliny.
Organizowany w Porcie Łódź cykliczny Jarmark Regionalny pozwala posmakować oraz zakupić nieprzetworzone, tradycyjne produkty i skomponować dietę w oparciu o to, co najlepszego czerpiemy z natury.
Nadesłał:
beyondpr
|