Na Wielkanoc gotujemy z Vegetą
Przyrządzając smakołyki na stół wielkanocny warto pamiętać o dodaniu szczypty Vegety. Ta ceniona przez polskie panie domu przyprawa doskonale poprawi smak tradycyjnych zup, sosów, mięs i jaj.
Już niebawem rozpoczniemy przygotowania do Świąt Wielkanocnych. Polska tradycja związana z ich obchodami, jak również potrawami kulinarnymi towarzyszącymi wielkanocnym biesiadom, jest jedną z najbogatszych na całym świecie. Wyjątkowe miejsce zajmuje w niej święcenie koszyczków z pisankami oraz uroczyste śniadanie w wielkanocną niedzielę. Na stole goszczą wówczas żur, pieczeńz ziemniakami, sałatka jarzynowa oraz jaja w różnych postaciach. Do przygotowania tych dań panie domu używają Vegety, przyprawy uniwersalnej cieszącej się niesłabnącą popularnością.
Aby wspomóc kulinarne przygotowania do Wielkanocy Vegeta proponuje promocję dwóch produktów. Vegeta 200g+20% gratis dostępna będzie w cenie około 4 zł brutto, natomiast Vegeta 500g+20% gratis w cenie około 9 zł brutto. Przyprawy można będzie kupić w większości tradycyjnych sklepów spożywczych i spożywczo – przemysłowych, super i hipermarketach oraz w sieciach handlowych. Sprzedaż promocyjnych opakowań Vegety potrwa od początku kwietnia do wyczerpania zapasów.
Wprowadzona na rynek w 1959 r. i sprzedawana obecnie w ponad 40 krajach świata Vegeta to najsłynniejszy chorwacki produkt i jedna z najlepiej znanych przypraw uniwersalnych. Ta unikalna mieszanka siedmiu warzyw (marchwi, pasternaku, cebuli, selera, natki pietruszki) zawiera również witaminy B1 i B2. Pomimo ciągłych prób wynalezienia podobnego produktu, nadal jest bezkonkurencyjną przyprawą oraz symbolem smaku i doskonałej jakości potraw.