Makowe babeczki HELIO
Witajcie w magicznym świecie wielkanocnych smaków! W tym wyjątkowym czasie chcemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na pyszne babeczki z makiem.
Połączenie delikatnego smaku maku z kremową masą krówkową HELIO sprawi, że te słodkości staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? To czas, by stworzyć niezapomniany smak Wielkanocy!
Składniki:
· masa makowa HELIO,
· masa krówkowa kajmak HELIO,
· mak niebieski HELIO,
· migdały siekane HELIO,
· łyżeczka proszku do pieczenia,
· 2 jajka,
· 1 małe starte jabłko,
· 30 g roztopionego masła
Przygotowanie:
Masę makową przekładamy do miseczki. Dodajemy roztopione masło i żółtka jaj oraz starte jabłko i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Gotową masę przekładamy do papierowych foremek i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25-30 min. W małym garnuszku podgrzewamy masę krówkową i polewamy nią wyjęte z piekarnika babeczki. Całość posypujemy makiem niebieskim i siekanymi migdałami HELIO.
SMACZNEGO !
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|