Makaron ryżowy z pesto z bazylii
Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha!
Składniki:
• 100 g makaronu ryżowego
• 3 garście świeżej bazylii
• 1 ząbek czosnku
• 20 g parmezanu
• 30 g orzeszków pinii KRESTO
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• pieprz
• sól
Wykonanie:
1. Makaron ugotuj.
2. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
3. Umyj liście bazylii łącznie z łodygami.
4. Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj.
Nadesłał:
Fly_PR
|