Kulinarne inspiracje nie tylko na święta
Wielkanoc to czas kulinarnych przygód. W tym roku pragniemy podzielić się z Wami wyjątkowymi przepisami, które ozdobią Wasze stoły w ten świąteczny czas.
Rozpoczynamy naszą kulinarną podróż od pysznego zapiekanego serka Camembert z chrupiącymi orzechami w kajmaku, który rozpływa się w ustach, przenosząc nas w świat pełen aromatycznych smaków i niepowtarzalnych doznań kulinarnej przyjemności. Gotowi ? Oto nasz pierwszy przepis, który z pewnością zachwyci Waszych bliskich i dodatkowo urozmaici świąteczny stół!
Składniki na zapiekany serek camembert w kajmaku z orzechami HELIO :
- masa krówkowa HELIO o smaku orzechowym Premium
- orzechy pekan HELIO
- orzechy włoskie HELIO Natura
- 2 sery camembert
- łyżka oleju
- kilka winogron do dekoracji
Przygotownie:
Folię posmaruj olejem. Rozpakuj sereki camembert. Zawiń je w folię i wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 15-20 min. Następnie podgrzej masę krówkową HELIO i polej nią upieczone serki. Całość udekoruj orzechami włoskimi i orzechami pekan HELIO oraz kawałkami winogron.
By cieszyć się tą magiczną atmosferą i zagwarantować sobie spokojne święta, warto skorzystać z pomocy HELIO! Gotowe, bezglutenowe masy do ciast, naturalnie zdrowe orzechy i owoce suszone bez konserwantów, oraz smakowite polewy i dekoracje sprawiają, że przygotowanie wspaniałej wielkanocy staje się prostym, szybkim i pysznym doświadczeniem. Dzięki niezastąpionym produktom i sprawdzonym przepisom, wyczarowanie świąt o smaku bakalii HELIO staje się możliwe. Niech ta wielkanoc będzie niezapomniana dzięki wyjątkowym smakom i łatwym do wykonania przysmakom, które z pewnością zachwycą wszystkich gości!
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|