Kulinarne inspiracje nie tylko na święta


Kulinarne inspiracje nie tylko na święta
2024-03-12
Wielkanoc to czas kulinarnych przygód. W tym roku pragniemy podzielić się z Wami wyjątkowymi przepisami, które ozdobią Wasze stoły w ten świąteczny czas.

Rozpoczynamy naszą kulinarną podróż od pysznego zapiekanego serka Camembert z chrupiącymi orzechami w kajmaku, który rozpływa się w ustach, przenosząc nas w świat pełen aromatycznych smaków i niepowtarzalnych doznań kulinarnej przyjemności. Gotowi ? Oto nasz pierwszy przepis, który z pewnością zachwyci Waszych bliskich i dodatkowo urozmaici świąteczny stół!

Składniki na zapiekany serek camembert w kajmaku z orzechami HELIO :

  • masa krówkowa HELIO o smaku orzechowym Premium
  • orzechy pekan HELIO
  • orzechy włoskie HELIO Natura
  • 2 sery camembert
  • łyżka oleju
  • kilka winogron do dekoracji

Przygotownie:

Folię posmaruj olejem. Rozpakuj sereki camembert. Zawiń je w folię i wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika  na 15-20 min. Następnie podgrzej masę krówkową HELIO i polej nią upieczone serki. Całość udekoruj orzechami włoskimi i orzechami pekan HELIO oraz kawałkami winogron.

By cieszyć się tą magiczną atmosferą i zagwarantować sobie spokojne święta, warto skorzystać z pomocy HELIO! Gotowe, bezglutenowe masy do ciast, naturalnie zdrowe orzechy i owoce suszone bez konserwantów, oraz smakowite polewy i dekoracje sprawiają, że przygotowanie wspaniałej wielkanocy staje się prostym, szybkim i pysznym doświadczeniem. Dzięki niezastąpionym produktom i sprawdzonym przepisom, wyczarowanie świąt o smaku bakalii HELIO staje się możliwe. Niech ta wielkanoc będzie niezapomniana dzięki wyjątkowym smakom i łatwym do wykonania przysmakom, które z pewnością zachwycą wszystkich gości! 

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl