Konsumenci wybierają WINIARY
5 marca 2009 roku w hotelu Sheraton w Warszawie przyznane zostały nagrody "Produkt Roku". Marka WINIARY uhonorowana została tytułem w 3 kategoriach.
W tegorocznej edycji konkursu konsumenci docenili 3 nowości z rodziny WINIARY: w kategorii majonezów - Majonez Omega 3:6, w kategorii fixów i sosów instant - Pomysł na... Soczystego kurczaka oraz Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim w kategorii bulionów.
„Tytuły „Produkt Roku" są dla nas bardzo istotne, ponieważ przyznają je sami konsumenci. Jest nam niezmiernie miło, że artykuły, które niedawno trafiły na rynek, zdążyły już znaleźć miejsce w polskich kuchniach i na stołach. Traktujemy to jako wyraz uznania dla ich jakości oraz pracy naszego całego zespołu." - Monika Jusińska-Zbiegniewska, Marketing Manager w Dziale Wyrobów Kulinarnych Nestlé Polska.
Również właściciele i menadżerowie sklepów wyróżnili wyroby marki WINIARY przyznając im 3 nagrody w konkursie Towar Roku 2008, organizowanym przez wydawnictwo Trade Press. Nagrodzone produkty to: Majonez Dekoracyjny (w kategorii „Majonezy, sosy, ketchpy"), Zupa do gotowania („Zupy/fixy/buliony") i Budyń Śmietankowy („Desery w proszku/ciasta w proszku").
„Pomysł na... Soczystego kurczaka" to pierwszy na rynku produkt zawierający woreczek foliowy oraz idealnie skomponowaną mieszankę przypraw. Proponowany przez markę WINIARY sposób pieczenia nie wymaga dodawania tłuszczu, dzięki czemu mięso zachowuje cenne dla naszego organizmu składniki odżywcze, a potrawa ma jedynie ok. 280 kcal. W ofercie marki WINIARY znajdują się dwa warianty smakowe: „Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami" oraz „Pomysł na... Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami". Produkt nie zawiera glutaminianu sodu ani konserwantów.
Majonez Omega 3:6 zawiera kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6 pochodzące z najwyższej jakości naturalnych olejów roślinnych, rzepakowego i słonecznikowego. Dzięki temu nie tylko doskonale smakuje, ale też wspomaga prawidłową pracę naszego organizmu. W jego jednej łyżce zawarta jest ¼ zalecanej przez WHO dziennej dawki kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Produkt nie zawiera konserwantów i może być dodawany do sałatek, kanapek, jaj, wędlin i wielu innych potraw.
Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim to nowatorski artykuł w rodzinie bulionów WINIARY, które są klasyką polskiej kuchni oraz gwarancją doskonałego smaku i aromatu. Dzięki zawartym składnikom bulion jest idealną bazą lub przyprawą do wielu dań (m. in. zup, sosów, ryżu potraw z mięsa, ryb czy warzyw).
Marka WINIARY znana jest Polakom od ponad 60-ciu lat, a produkowane pod nią wyroby są synonimem doskonałego połączenia tradycyjnego polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. WINIARY to marka wyrobów kulinarnych takich jak: zupy, buliony, sosy, fixy, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele oraz budynie. Produkty te zaspakajają potrzeby zarówno wielbicieli kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej oraz wszystkich tych, którzy na gotowanie mają coraz mniej czasu. W ofercie marki WINIARY znajduje się około 200 różnych produktów.
Nadesłał:
ap
|