Kieleckie warsztaty kulinarne za nami!


Kieleckie warsztaty kulinarne za nami!
2012-12-28
8 grudnia br. w kieleckiej restauracji Łysogóry odbyły się warsztaty kulinarne „Regiony Dobrego Smaku”. Organizatorem tego wydarzenia była Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, producent Majonezu Kieleckiego.
Przeczytaj również:
„Regiony Dobrego Smaku” zaplanowano jako cykl spotkań poświęconych regionalnym, tradycyjnym potrawom. Każde wydarzenie ma się odbywać pod okiem profesjonalnych szefów kuchni, którzy wraz z uczestnikami na nowo i w niebanalny sposób będą odkrywać smaki z dzieciństwa.

Pierwsza edycja „Regionów Dobrego Smaku” odbyła się 8 grudnia 2012r. w kieleckiej restauracji Łysogóry. Oczywiście wybór nie był przypadkowy. Kielce to miasto, w którym od przeszło 90 lat działa WSP „Społem”, organizator wydarzenia. Co za tym idzie temat spotkania również mógł być tylko jeden - kuchnia świętokrzyskia. Pierwsze miejsce na liście dań zajęła tradycyjna sałatka ziemniaczana, która pobudziła apetyt uczestników na dalsze, wspólne gotowanie. Następnie goście przygotowywali żurek na maślance i byki ziemniaczane. Na koniec podano deser - jabłko pieczone z żurawiną i sosem waniliowym. Ten niezwykle apetyczny akcent zwieńczył udaną całość.

Ideą organizacji tego typu spotkań jest promocja produktów i dań regionalnych. Tradycyjna kuchnia polska, nieco zapomniana, charakteryzuje się bogatym i wyśmienitym smakiem, który - wraz z uczestnikami warsztatów - chcemy odkryć na nowo. Pierwsze spotkanie zakończyło się dużym sukcesem. Wydarzenie cieszyło się ogromnym zainteresowaniem wśród fanów Majonezu Kieleckiego. Za pośrednictwem portalu Facebook chęć uczestnictwa w warsztatach zgłosiło blisko 100 osób – mówi p. Bogusława Krzyk, kierownik działu marketingu WSP „Społem”.

Nadesłał:

Publicon

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl