Karmelki z Wawelu - krucha słodkość


Karmelki z Wawelu - krucha słodkość
2021-06-01
Wyjątkowe, pyszne, ręcznie robione Karmelki nadziewane z Wawelu - Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Miętowe - znów łączą pokolenia! Kruche cukierki są idealnym towarzyszem podczas przerwy w realizacji swoich hobby i pasji. Dodatkowo, ich zakup jest teraz premiowany szansą na wygraną w loterii.

Karmelki nadziewane z Wawelu to cztery wyraziste smaki. Ich wspólną cechą jest połączenie wyjątkowej kruchości i pełnej smaku słodyczy - to zasługa karmelkowej skorupki, która pokrywa aromatyczne wnętrza cukierków.

Oryginalny smak

Każdy miłośnik słodkości znajdzie w gronie Karmelków nadziewanych propozycję dla siebie. Zacznijmy od Raczków z Wawelu – te skrywają w sobie nadzienie z orzeszków arachidowych i kakao, w którym wyczuwalna jest lekka rumowa nuta. Kukułki to wyśmienite, delikatne nadzienie o smaku kakao połączone z kruchą warstwą karmelu. Fistaszkowe z Wawelu to aromatyczne, chrupiące cukierki z wnętrzem o intensywnie orzechowym smaku. Mocne, chłodne orzeźwienie zapewnią z kolei Karmelki Miętowe.

Każdy Karmelek jest indywidualnie zapakowany i ma charakterystyczny kształt z jasnymi lub ciemnymi paseczkami - w zależności od wariantu. Wszystkie Karmelki, tworzone według sprawdzonych od lat receptur, powstają w oparciu o ideę Dobrych Składników. Nie zawierają zatem sztucznych barwników czy aromatów. Mają prosty, nieskomplikowany skład i 100% smaku!

Siła doświadczenia

Ręcznie produkowane Karmelki z Wawelu to wyjątkowy produkt w ofercie marki i jeden z niewielu takich słodyczy na rynku. Dlaczego? Otóż Karmelki z Wawelu wytwarzane są od lat w oparciu o ręczne metody produkcji. Kluczem do wyjątkowego smaku są tu sprawdzone receptury i wiedza pracowników – karmelarzy. To ich pracy Karmelki z Wawelu zawdzięczają swoje bogate wnętrza i idealnie chrupką warstwę karmelu na zewnątrz.

Przy produkcji tych słodyczy liczy się pasja i doświadczenie.  Wawelowi eksperci dokładnie sprawdzają kształt, stopień napełnienia nadzieniem oraz kruchość Karmelków – wszystko po to, by każdy z Karmelków mógł zachwycać swoim smakiem.


Więcej powodów do zakupu

Od 1 czerwca przez kolejne trzy miesiące, produkty wspiera Loteria Karmelkowa z ekstra nagrodami oraz intensywna kampania promocyjna. W loterii co tydzień do wygrania jest telefon Samsung Galaxy S20 FE, raz w miesiącu ekstra pensja 5 000 zł, a nagrodę główną stanowi 50 000 zł. By spróbować swoich sił w loterii wystarczy zakupić dowolny smak karmelków 120 g w opakowaniu lub na wagę i zarejestrować paragon na dedykowanej stronie.

Ostatnio dodane artykuły:

Białka alternatywne pozwolą Polsce zwiększyć udział gruntów przeznaczonych na uprawy ekologiczne Białka alternatywne pozwolą Polsce zwiększyć udział gruntów przeznaczonych na uprawy ekologiczne
Wspieranie rolników w rozszerzaniu alternatywnej produkcji białka mogłoby pomóc Polsce osiągnąć samowystarczalność żywnościową i zmniejszyć swój ślad węglowy, jednocześnie rozwijając rolnictwo organiczne i przywracając siedliska naturalne.

Odkryj bogactwo smaku nowych musztard KAMIS
W marcu do portfolio marki KAMIS dołączają kolejne musztardy: Musztarda Smoky BBQ i Musztarda Amerykańska. Będą to produkty doskonale podkreślające smak potraw, które na pewno sprawdzą się w nadchodzącym sezonie grillowym.

Wegańskie ciasto mech z owocami liofilizowanymi KRESTO
Wegańskie, pyszne, pożywne i kolorowe! Ciasto mech – przepis na udany wielkanocny wypiek. Danie idealne również dla dzieci – obok owoców przemycicie w nim również szpinak, który w tym wydaniu z pewnością im posmakuje. Całość zdobią chrupiące owoce liofilizowane 100% owocu od KRESTO. Pycha!

Faszerowane jajka z orzechami włoskimi KRESTO
Na twardo, w sałatce czy wypiekach – jajeczne dania królują na wielkanocnych stołach. Do palety smaków warto dodać również te faszerowane. Finezji nadaje kolor. Czerwona kapusta sprawdza się idealnie w roli barwnika, a orzechy KRESTO Select uzupełniają kompozycję smaków. Smacznego!

UDANY PRZEPIS NA WIELKANOC OD KRESTO
Nie ma świąt bez wypieków, a wypieków bez bakalii. Jaki jest sekret smaku mazurków, makowców, bab i serników? Nie tylko receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie, ale także wysokiej jakości składniki, które można odnaleźć w szerokiej ofercie suszonych owoców i orzechów KRESTO.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Odkryj bogactwo smaku nowych musztard KAMIS
W marcu do portfolio marki KAMIS dołączają kolejne musztardy: Musztarda Smoky BBQ i Musztarda Amerykańska. Będą to produkty doskonale podkreślające smak potraw, które na pewno sprawdzą się w nadchodzącym sezonie grillowym.

Wyjątkowe Potrawy na Świątecznym Stole (koszyk wielkanocny od HELIO) Wyjątkowe Potrawy na Świątecznym Stole (koszyk wielkanocny od HELIO)
Wielkanoc to czas, gdy stoły uginają się od pyszności i tradycyjnych potraw. Aby uczynić go jeszcze bardziej wyjątkowym, sięgnij po produkty od HELIO, które dodadzą niepowtarzalnego smaku i aromatu Twoim potrawom.

Jak wybrać gazową płytę grzewczą do małej kuchni? Jak wybrać gazową płytę grzewczą do małej kuchni?
Mała kuchnia może być wyzwaniem pod względem aranżacji wnętrza. Jednak odpowiedni dobór sprzętu – szczególnie gazowej płyty grzewczej – istotnie poprawia komfort gotowania i korzystnie wpływa na efektywne zagospodarowanie dostępnego miejsca. Na co zwrócić uwagę wybierając tego rodzaju sprzęt AGD?

Faszerowane bataty
Bataty – znamy je, lubimy, cenimy za moc odżywczych wartości. Kiedy wszystko już było i wydaje się, że paleta pomysłów na przepisy z ich wykorzystaniem została wyczerpana pojawiają się w nowej odsłonie.

NOWOŚĆ! BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU i BURAK CZERWONY 100% WARZYWA poszerzają linię produktów liof
Linia produktów liofilizowanych KRESTO poszerzyła się o dwa nowe smaki. W portfolio, obok ananasa, maliny i truskawki, pojawiły się BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU oraz BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA.

więcej »