Jogurtowa do sałatek


Jogurtowa do sałatek
2010-05-11
Kruche sałaty, mięsiste pomidory, chrupiące ogórki i rzodkiewka – wiosną możemy cieszyć się smakiem świeżych warzyw. W połączeniu ze Śmietaną jogurtową 10% do sałatek Piątnicy wiosenne przekąski będą lekkie i pożywne.

Wiosną i latem w naszej kuchni królują świeże warzywa. W tym czasie chcemy zrzucić zbędne kilogramy po zimie, dlatego zamiast wysokokalorycznych potraw wybieramy lekkie i zdrowe, bogate w witaminy sałatki.

Pomysłów na kolorowe kompozycje z warzyw jest bardzo wiele. Możemy skorzystać z popularnych przepisów lub połączyć ze sobą nasze ulubione składniki. Zamiast używać gotowych sosów z torebki, warto samemu przyrządzić lekki sos na bazie Śmietany jogurtowej 10% do sałatek Piątnicy.

Delikatna Śmietana 10% do sałatek Piątnicy zawiera wyselekcjonowane kultury żywych bakterii kwaszących, które nadają jej gęstość prawdziwego jogurtu. Śmietana ta idealnie nadaje się do mizerii, kruchej sałaty oraz do chłodników. Z powodzeniem zastępuje także majonez. Doskonale smakuje dodana do wielu wiosennych kompozycji, np. z pomidorów, ogórka, rzodkiewki i słodkiej kukurydzy. Można ją także wykorzystywać do sałatek na słodko – z sezonowymi owocami.  Produkt polecany jest wszystkim, którzy dbają o linię i dobre samopoczucie (100 g zawiera jedynie 117 kcal). Śmietana Piątnicy nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Wydłużony okres przydatności do spożycia posiada dzięki procesowi lekkiej termizacji (krótkotrwałemu podgrzaniu, a następnie szybkiemu schłodzeniu). 

Śmietana 10% do sałatek Piątnicy dostępna jest w sklepach na terenie całego kraju w wygodnym kubku o gramaturze 200 g w cenie ok. 1,60 zł/szt.

Do przygotowywania delikatnych i pożywnych sałatek warto wykorzystać także inne ukwaszone śmietany z bogatej oferty Piątnicy, np. gęstą Śmietanę 22% do sałatek o wyśmienitym smaku i aromacie wiejskiej śmietany lub uniwersalne Śmietany 12% i 18%, które posiadają walory smakowe tłustej śmietany przy zdecydowanie obniżonej zawartości tłuszczu. Doskonale nadają się one zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Ich niewątpliwą zaletą jest to, że nie warzą się w gorących sosach i zupach. Do deserów na bazie bitej śmietany, do śmietanowych mas do tortów, rolad biszkoptowych, a także do tiramisu OSM Piątnica przygotowała specjalną ofertę – Śmietankę do ubijania 30%, którą ubija się zaledwie kilkanaście sekund. Z kolei zwolennicy tradycyjnej wiejskiej, tłustej śmietany nie oprą się aromatowi Śmietany 36% do deserów.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl