Hiszpańska królowa kuchni
Jak w prosty sposób wyczarować danie, które zachwyci gości, podbije serce ukochanego i wzbudzi podziw koleżanek?
Aby tego dokonać nie trzeba mieć specjalnych umiejętności kulinarnych, ani spędzać całego dnia w kuchni. Wystarczy słoiczek hiszpańskich oliwek, odrobina fantazji i szczypta dobrego smaku.
Marynata z hiszpańskich oliwek z białą czekoladą
Składniki:150 g hiszpańskich czarnych oliwek75 g białej czekoladytymianekczerwony pieprz Opis: Czarne hiszpańskie oliwki wsyp do miseczki. Dodaj białą czekoladę pokruszona w średnie kawałki, posyp tymiankiem i różowym pieprzem. Starannie wymieszaj.Więcej informacji na temat hiszpańskich oliwek znajdziesz
na www.hiszpanskieoliwki.pl oraz na naszym profilu na Facebook’u www.facebook.com/HISZPANSKIEOLIWKI
Hiszpania jest największym producentem oliwek na świecie. Światowa produkcja oliwek wynosi
ok. 1 mln 700 tys. ton, z czego ok. 30% przypada na Hiszpanię. 60% produkcji stanowią oliwki zielone, zaś 40% - oliwki czarne. Hiszpania zajmuje pierwsze miejsce pod względem eksportu oliwek, co stanowi
ok. 32% światowego eksportu. Swoją pozycję zawdzięcza wysiłkowi i profesjonalizmowi całej branży, która łączy wieloletnią tradycję i wysoką jakość oliwek z zastosowaniem nowoczesnych technologii w produkcji przemysłowej.
Nadesłał:
multi_comm
|