CRISPY - przekąska na zdrowie
Są nieodłącznym elementem zdrowego stylu życia. Produkowane z niemodyfikowanych genetycznie owoców i warzyw, polecane przez diabetyków i specjalistów ds. żywienia. Chrupiące i w 100% naturalne. Można je chrupać bez ograniczeń – są lekkie i smaczne, bez dodatku cukru, tłuszczu i konserwantów.
Beztłuszczowe przekąski z suszonych owoców i warzyw CRISPY, otrzymywane są wyłącznie z produktów najwyższej jakości, które spełniają warunki certyfikowanej żywności Non-GMO.
CRISPY występują w formie suszonego jabłka, buraka, marchewki i pomidora. Dodatkowo dla dzieci przygotowane zostały CRISPY- CHRUPSY jabłkowe o smaku banana i truskawki. Jedno opakowanie jest odpowiednikiem 1 z 5 porcji owoców i warzyw zalecanych do spożycia w ciągu dnia. W przypadku jabłkowego CRISPY zawartość opakowania jest równa wartości odżywczej dwóch świeżych jabłek o wadze 100g każde.
CRISPY nie zawierają sztucznych dodatków, barwników i konserwantów. Są w pełni naturalne, bogate w błonnik, który obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi, przez co zmniejsza ryzyko miażdżycy. Nie zawierają również alergenów, gdyż CRISPY powstają wyłącznie z surowców wolnych od czynników alergennych. A przede wszystkim są chrupiące, mają naturalny smak i zapach i - co najważniejsze - można je jeść bez ograniczeń, ponieważ należą do naturalnych przekąsek, zaliczanych do kategorii zdrowej i bezpiecznej żywności.
Wyprodukowanie odżywczych i beztłuszczowych CRISPY jest możliwe dzięki nowatorskiej na skalę światową technologii odwadniania warzyw i owoców MIRVAC. Jej zastosowanie pozwala zaliczyć CRISPY z suszonych owoców do żywności innowacyjnej i polega na wykorzystaniu technologii mikrofalowo- próżniowej opracowanej przez firmę PAULA – producenta CRISPY.
FPH PAULA
ul. Łódzka 145a
62-800 Kalisz
www.crispy.pl
Nadesłał:
m.gorska
|