Artykuły prasowe
Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie
23 maja w stylowym Pałacu Zamojskich w Warszawie, gdzie mieści się restauracja Endorfina, odbyła się konferencja prasowa, która była ukoronowaniem trzeciego roku kampanii Tak Smakuje Dolce Vita w Polsce.
Owoce latem, czyli o zaletach śliwek
Sezon na te smaczne i zdrowe owoce trwa u nas od lipca do września. Ich smakiem możemy cieszyć się jednak przez cały rok, ponieważ występują w różnych postaciach. Zarówno śliwki suszone, jak i świeże są bogatym źródłem witamin i minerałów. Jakie cenne właściwości posiadają?
7 wskazówek dla przygotowujących paellę
Jakie składniki powinny znaleźć się w oryginalnej paelli, jak ją podawać i w końcu – jak właściwie wymawiać to słowo? Na te pytania odpowiada ekspert kulinarny FRoSTY, Bartosz Lisek – szef kuchni warszawskiego Lokalu na rybę.
Lekkość na wakacyjnym stole, czyli sposób na trzy szybkie przekąski
Latem chcemy zjeść zdrowo i sezonowo. Bo jak nie skorzystać z dobrodziejstwa świeżych warzyw i owoców! Co zrobić, aby wakacyjne dania były lekkie i smakowały tak, jak lubimy najbardziej?
BĄDŹ JAK SOMMELIER – CZYLI DOWIEDZ SIĘ, JAK DOBRAĆ WINO DO POSIŁKU!
Zrywanie z utartymi od lat schematami łączenia wina z potrawami oraz coraz większa dojrzałość i wiedza polskich sommelierów, w połączeniu z coraz nowszymi technikami przyrządzania potraw sprawiają, że odchodzi się od podawania win białych do ryby, a czerwonych do mięsa.
Letnie smaki herbaty
W długie i ciepłe letnie dni pijemy o wiele więcej płynów niż w czasie innych pór roku. Z tego powodu często poszukujemy nowych smaków, które nie tylko ugaszą nasze pragnienie, ale także skutecznie orzeźwią nasz organizm.
Król puszczy na polskich stołach
Wśród kucharzy amatorów dziczyzna uważana jest za mięso trudne i skomplikowane w obróbce. To pokutujący mit wynikający ze słabej znajomości tradycyjnej kuchni - obecnie niszowej, a kiedyś bardzo popularnej w naszym kraju.
Malownicze etykiety na produktach Żywiec Zdrój® z okazji 10-lecia programu „Po stronie natury”
W tym roku Żywiec Zdrój świętuje 10. edycję programu „Po stronie natury”, jednego z najdłużej prowadzonych projektów proekologicznych w Polsce.
Karkówka dla smakosza
Jaki jest sekret pysznej karkówki? To po prostu dobrze dobrane przyprawy, takie jak przyprawa do karkówki Galeo oraz czas na marynowanie mięsa.
Szybkie orzeźwienie – co stawia na nogi zawodników FC Barcelony?
Podczas wakacyjnych miesięcy dzieci spędzają większą część czasu na grach i zabawach z rówieśnikami. Tego lata zadbaj o odporność twojej pociechy. Weź przykład z piłkarzy FC Barcelony i w myśl hasła #jedzjamimistrz przygotuj orzeźwiające smoothie z imbirem i marchewką.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Wieczór filmowy bez wyrzutów sumienia – zdrowe przekąski na zimowe wieczory z bakaliami HELIO
Zima to idealny czas na wieczory spędzane pod kocem, z ulubionym filmem lub serialem na ekranie. Ale co z przekąskami? Chrupanie przed telewizorem to niemal tradycja, ale często sięgamy po chipsy, słodycze czy inne mało zdrowe smakołyki. Czy można inaczej? Można!
Jesienna dieta bogata w witaminy – jakie korzyści płyną z sięgania po owoce suszone HELIO So Soft?
Jesień to pora roku, która wystawia nasz organizm na próbę. Krótsze dni, chłodniejsze wieczory i sezon przeziębień sprawiają, że warto szczególnie zadbać o swoją dietę. Jednym ze sposobów na wzmocnienie odporności i dodanie energii są owoce suszone HELIO So Soft – miękkie, naturalne i pełne witamin.
Te produkty ułatwią świąteczne gotowanie. Przygotuj się do Bożego Narodzenia z VEGETA
Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie. Radosne świętowanie rozpoczynamy od wigilijnej kolacji, pełnej pysznych dań, których wyczekujemy przez cały rok. W wielu domach tradycją jest przygotowywanie aż 12 potraw wigilijnych, co stanowi nie lada wyzwanie. Z pomocą przychodzi marka VEGETA.
Orzechy i pestki w diecie sportowca – dlaczego warto sięgać po migdały i pestki dyni?
W życiu sportowca dieta to jeden z kluczowych elementów sukcesu. Odpowiednie odżywianie wspiera regenerację, dodaje energii i dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Wśród produktów, które zasługują na szczególną uwagę, znajdują się orzechy i pestki – prawdziwe bomby odżywcze.
Ziemniak królem polskich stołów!
Ulubione formy ziemniaka Polaków
Najczęściej czytane artykuły:
Premiera nowego smaku kapsułek Waterdrop - Frosted Lime
Dla 41 proc. badanych z Polski zachętą do przeczytania artykułu czy wpisu na blogu najczęściej są przykuwające wzrok zdjęcia i elementy graficzne – wynika z najnowszego badania konsumenckiego Waterdrop. Austriacka marka wprowadza nowy smak Microdrinków – Frosted Lime.
Zimowe spotkania ze słodyczami Wawel – podaruj słodkie chwile na Święta!
W tym roku Wawel zaprasza do odkrywania zimowej kolekcji słodyczy, która łączy wyjątkowe smaki z pięknie zaprojektowanymi, świątecznymi opakowaniami.
Ile kosztuje drwal 2024? Nowe warianty Burgera Drwala i ceny, które zaskoczą!
Burger Drwala to więcej niż tylko jedzenie – to zjawisko, które ma swoich wiernych fanów w całej Polsce.
Burger Drwala wrócił! Oto, co przygotował McDonald's na 2024 rok!
Czy Burger Drwala zaskoczy nas w 2024 roku?
Rogal Świętomarciński: sekret pysznej tradycji, która zawładnęła Polską!
Historia, tradycja i sekret receptury