Świeżość ziół przez cały rok


Świeżość ziół przez cały rok
2014-09-18
Jak jesienią i zimą cieszyć się w kuchni zapachem i smakiem świeżych ziół? To proste! Spróbuj Ziół mrożonych od FRoSTY!

Wzbogacą smak każdego dania. Są niezastąpione w przygotowywaniu sosów i marynat. Pasują do zup, sałatek i kanapek, a także wielu innych potraw. Zioła od FRoSTY, siekane i mrożone tuż po zbiorach, zachowują świeżość oraz wyjątkowy smak, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Pietruszka, Bazylia, Mieszanka 8 ziół i Koperek FRoSTY w kartonikach o pojemności 75 g z wygodnym otwarciem ułatwią gotowanie i mieszczą się w każdej zamrażarce. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, zioła mrożone, podobnie jak wszystkie pozostałe produkty FRoSTY, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników ani aromatów. Dostępne są w cenie 2,99 zł / 75 g.

Przeczytaj również:


Ziołowe inspiracje

 

1. Śniadanie o smaku bazylii

Bazylia to zioło bez którego trudno wyobrazić sobie wyśmienite dania kuchni włoskiej. Makarony, sałatki i sosy właśnie dzięki niej nabierają wyjątkowego smaku. Nadaj swoim dniom włoskiego temperamentu już od rana. Pomoże Ci w tym masło o smaku pesto.

 

Potrzebujesz:

1/3 kostki masła

Bazylię od FRoSTY.

Masło pokrój na mniejsze kawałki i pozostaw na godzinę, aby zmiękło. Do miski z masłem dosyp 3 łyżki stołowe mrożonej Bazylii. Wymieszaj wszystko ze sobą. Małe plastikowe pudełko wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masło z bazylią. Zawiń i ugnieć masę tak, aby nadać jej kształt pojemnika. Wstaw do lodówki na godzinę. Po wyjęciu rozpakuj z folii i pokrój w kostki o grubości około 1 cm.

 

2. Szybki obiad

Kiedy nie masz czasu na gotowanie, przygotuj pożywny obiad w 15 minut. Jako baza idealnie sprawdzą się wyjątkowo duże Paluszki rybne 5 zbóż od FRoSTY z soczystego fileta z mintaja. Ich panierka z 5 rodzajów mąki będzie idealnie współgrać z kremowym sosem na bazie mrożonego Koperku od FRoSTY, który nada całości niepowtarzalnego wyrazu.

 

Potrzebne będą:

Opakowanie Paluszków rybnych 5 zbóż od FRoSTY

30 g Koperku od FRoSTY

½ opakowania jogurtu typu greckiego

2 łyżki majonezu

Sól i pieprz

Paluszki przygotuj w piekarniku według przepisu podanego na opakowaniu. Jogurt i majonez zmieszaj, dodaj Koperek od FRoSTY, dopraw do smaku.

 

Smacznego! 

 

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl