Borówka, Jarzębina i Żurawina Stovit na ostatkowej uczcie


Borówka, Jarzębina i Żurawina Stovit na ostatkowej uczcie
2016-02-10
Dodatki do mięs i serów Stovit idealnie komponują się zarówno z przystawkami, jak i daniami głównymi. Borówka, Żurawina i Jarzębina to produkty niskosłodzone, które dzięki niskiej zawartości cukru mogą być z powodzeniem wykorzystywane w kuchni przez osoby dbające o sylwetkę.

Dodatki do mięs i serów dobrze komponują się z wieloma gatunkami serów. Wszelkie rodzaje mięs dzięki nim nabierają jeszcze bardziej szlachetnego smaku. Żurawina to źródło energii a także skarbnica żelaza, witaminy C i błonnika. Żurawina to także prawdziwa ozdoba stołu - wspaniały rubinowy kolor i wyjątkowy smak. Z kolei owoce jarzębiny zawierają wiele kwasów organicznych, głównie kwas askorbinowy, czyli popularną witaminę C, a także duże ilości witaminy A. Borówka czerwona to źródło wapnia, magnezu, fosforu oraz witaminy A i C.

Nadesłał:

Koralina

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl